Германия е в началото на третата вълна на коронавируса, заяви

...
Германия е в началото на третата вълна на коронавируса, заяви
Коментари Харесай

Роберт Кох: Британският вариант на COVID-19 може да е отговорен за третата вълна в Германия

Германия е при започване на третата вълна на ковид, съобщи в петък ръководителят на Института по инфекциозни заболявания " Робърт Кох " - Лотар Вилер, предупреждавайки, че броят на случаите е бил прекомерно огромен от известно време и би трябвало да бъде понижен, оповестява Ройтерс.

На конференция той уточни, че имунизацията ще помогне да се овладее вируса, само че в това време сподели, че хората би трябвало да не престават да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост и носене на маски.

Лотар Вилер съобщи, че така наречен " английски вид " на ковид може би е виновен за началото на третата вълна на пандемията в Германия.

" Сега сме при започване на третата вълна и дружно би трябвало да поддържаме тази трета вълна допустимо най-ниска. Това е изпълнимо, единствено в случай че предотвратяваме инфекции и в случай че предотвратяваме нова детонация на броя на случаите на Covid-19 ", уточни Вилер, представен от Ройтерс.

" Ако погледнем броя на случаите в Германия, ще забележим, че те са прекомерно високи от известно време. " Възможно е за това да играе роля даже по-заразният вид на ковид B.1.1.7, по-известен като английския вид. Вариантът на ковид B.1.1.7 се популяризира доста бързо в Германия ", сподели шефът на института " Роберт Кох ".

Според него " коронавирусът няма да изчезне още веднъж. Но в случай че имаме главно равнище на имунитет в популацията, можем да направляваме вируса. Като общество ще се научим по какъв начин да се оправяме с него. Това е задачата и дружно ще го реализираме ".

Здравният министър Йенс Шпан добави, че Германия би трябвало да се приготви за няколко тежки седмици с настъпването на третата вълна, оповестява Ройтерс.

Йенс Шпан уточни, че " обстановката остава напрегната, броят на случаите още веднъж нараства, постепенно, само че се усилва и разновидностите на вируса се популяризират. Така че ще би трябвало да се подготвим за още няколко доста предизвикателни седмици ".

Той също по този начин сподели, че е непосредствен контакт с министър-председателя на провинция Саарланд - Тобиас Ханс, където южноафриканският вид на ковид в този момент е близо 15% от броя на инфектираните. " Това е най-високият % в Германия. Вярвам, че имаме общ интерес да подсигуряваме, че този вид няма да се популяризира из цяла Германия ".

" Британският вид е на път да се трансформира в преобладаващ на теи места, където още не е ", добави Йенс Шпан.

Задравният министът сподели още: " Намирам за значимо да не надценяваме резултата от бързите проби и тестванията като цяло. Те са значим инструмент, само че не вземат решение всички въпроси. Продължава да е значимо да се съблюдават другите правила: обществено разграничаване, хигиена и носене на медицински маски за лице ".

Той разяснява и въпросите към имунизацията на " АстраЗенека ".

" Въз основа на днешната информация, в петък сутринта, скърбя, че някои страни в Европейския съюз стопираха да имунизират с " АстраЗенека ". Повечето страни обаче не го направиха, тъй като следват вижданията на съответните управляващи и специалисти ".

" Към днешна дата чакаме над 9 милиона дози от имунизациите на Pfizer/BioNTech и на AstraZeneca, както и на Moderna, планирането и периодите в действителност към момента са малко по-нестабилни, което е обвързвано с индустриалния развой. Поне това е тяхното пояснение до европейските комитети. Това обаче е незадоволително ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР