Германия е решила да експулсира руските дипломати във връзка с

...
Германия е решила да експулсира руските дипломати във връзка с
Коментари Харесай

Меркел обяви причината за изгонването на дипломатите на Русия

Германия е решила да експулсира съветските дипломати по отношение на убийството на грузински жител в Берлин, защото не е получила помощ от Москва за следствието на закононарушението . Това разгласи немският канцлер Ангела Меркел в коридорите на срещата на върха на НАТО.

" Предприехме тези ограничения, както знаете, защото не видяхме поддръжка от страна на Русия в следствието на това ликвидиране ", разяснява тя, допълвайки, че е разискала обстановката със съдружниците си по време на двустранни контакти.
 Германия изгони двама чиновници на посолството на Русия в Берлин
Германия изгони двама чиновници на посолството на Русия в Берлин

Заради убийството на грузински командос в Берлин през лятото

Меркел не изключва, че тематиката за изгонването на двамата съветски дипломати от Германия може да бъде повдигната по време на договарянията с президента на Русия Владимир Путин в Париж на 9 декември и не счита, че този въпрос ще се отрази отрицателно на срещата в " нормандски формат ".

" Ще се срещнем с съветския президент през идната седмица ", означи канцлерът, отговаряйки на въпрос дали има намерение да разиска с Путин въпроса за изгонването на съветските дипломати, като добави: " Ще ви уведомим защо ще приказваме там. "

Меркел не счита, че експулсирането на съветските дипломати ще се отрази отрицателно на договарянията на водачите от " Нормандската четворка " (Русия, Украйна, Германия и Франция).

" Не мисля, че ще бъде задължение за срещите в нормандския формат. Там ще приказваме за Украйна и по какъв начин да продължим напред с минския развой (договореностите от Минск за помирение в Източна Украйна) ", сподели тя, допълвайки: " Но от позиция на двустранните връзки това е събитие. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР