Германия е против идеята за създаване на забранена за полети

...
Германия е против идеята за създаване на забранена за полети
Коментари Харесай

Германия заяви, че е против идеята за забранена за полети зона над Украйна

Германия е срещу концепцията за основаване на неразрешена за полети зона над Украйна, защото това може да докара до директна борба на НАТО с Русия, съобщи през днешния ден представител на немското държавно управление, откакто през вчерашния ден двама души починаха при гърмеж на ракета в Полша, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Споразумяхме с всички наши съдружници, че желаеме да избегнем по-нататъшна ескалация на войната в Украйна ", посочи представителят.

Берлин ще окаже подпомагане на полската противовъздушна защита, съобщи през днешния ден представител на министерството на защитата на постоянна конференция.

Позицията на Берлин идва, откакто по-рано през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников прикани над Украйна да бъде оповестена зона, неразрешена за полети.

Министърът съобщи това, откакто на територията на прилежаща Полша падна ракета, която лиши живота на двама души. Случилото се ускори опасенията от разгръщане на спора в Украйна.

" Отправяме молба за затваряне на небето, тъй като то няма граници. Няма граници и за неконтролируеми ракети. Както и за заканите, които те носят за нашите съседи от Европейския съюз и НАТО ", написа в Туитър Резников. " Това е действителността, за която предупреждавахме ", добави министърът.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк сподели през днешния ден, че виновността за всевъзможни " произшествия с ракети " е на Русия, защото тя е почнала нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс. " Според мен е належащо да следваме единствено една логичност. Войната беше стартирана и се води от Русия. Тя прави масирани офанзиви против Украйна с крилати ракети ", уточни в документално изказване съветникът, откакто американският президент Джо Байдън сподели, че ракетата, лишила живота на двама души в Полша, евентуално не е изстреляна от Русия.

" Русия трансформира източната част от европейския континент в непредсказуемо полесражение. Умисълът, средствата за осъществяване, рисковете, ескалацията - всичко това произлиза от Русия. И не може да има друго пояснение за всевъзможни произшествия с ракети ", добави Подоляк.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР