Германия е постигнала националните си за 2020 г., като пандемията

...
Германия е постигнала националните си за 2020 г., като пандемията
Коментари Харесай

Германия е постигнала климатичните си цели за 2020 г.

Германия е постигнала националните си за 2020 година, като пандемията е помогнала да се реализира най-голямото понижение на излъчванията за три десетилетия в най-стабилната европейска стопанска система, заяви „ Гардиън “.
За предходната година са с към 41% по-ниски от равнищата от 1990 година, най-големият годишен спад от повече от три десетилетия, сподели министърът на околната среда.
„ Ясно е, че пандемията от е подхранила намаляването на излъчванията “, сподели Свеня Шулце. „ Катастрофите и икономическите рецесии не могат обаче да заменят рационална политика в региона на климата и стабилно преструктуриране на нашата стопанска система “, добави тя.
 Икономиката на Германия остава постоянна при започване на 2021 година макар втория локдаун Икономиката на Германия остава постоянна при започване на 2021 година макар втория локдаун
Втората коронавирусна вълна и прелюдия поради нея втори локдаун в Германия спря възобновяване на водещата европейска стопанска система в кр...
Годишните данни, оповестени през днешния ден, демонстрират, че Германия е емитирала 739 милиона тона парникови газове през 2020 година, понижение от 70 милиона тона по отношение на равнищата от 2019 година. Наблюдават се обилни понижения в основни области.
След като полетите бяха спрени и магазините бяха затворени, до момента в който държавните управления се опитваха да спрат болестта от ковид, излъчванията в транспортния бранш са спаднали с 11,4%, а тези в енергийния бранш с 14,5%.
Единственият бранш, който не е постигнал задачите си за 2020 година, е в региона на семействата, като Шулце означи, че хората са прекарвали повече време у дома с включено отопление по време на пандемията.
Германия започва постигането на задачите през 2021 година със затваряне на електроцентрала, работеща с въглища, покрай Кьолн като част от поетапното прекъсване на въглищата до 2038 година, и удари по излъчванията на CO2 в превоза. От тази година тя начислява 25 евро за звук излъчвания на въглероден диоксид, отделени от транспортния и отоплителния бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР