Германия е поредната европейска държава, за която Министерството на външните

...
Германия е поредната европейска държава, за която Министерството на външните
Коментари Харесай

МВнР към българите: Избягвайте струпвания в Германия, Франция и Белгия

Германия е следващата европейска страна, за която Министерството на външните работи през днешния ден предизвести българските жители на нейна територия да бъдат бдителни. Министерство на външните работи поучава да се заобикалят квартали, в които има засилено арабско наличие, или места, където се организират демонстрации.
Прочетете още
С ескалирането на военния спор сред Израел и Хамас, доста европейски градове бяха обхванати от демонстрации на арабски жители против Израел и в поддръжка на Палестина. На места това води до безредици и закани от терористични офанзиви.

На 17 октомври в Брюксел въоръжен мъж откри стрелба против група шведски футболни почитатели и умъртви двама от тях.

В тази връзка Министерство на външните работи предложи на българските жители да не подхващат търпящи отсрочване пътувания до Брюксел до смяна в равнището на терористична опасност, а намиращите се към този момент в белгийската столица – да се въздържат от ненужни напредвания в границите на града и да бъдат извънредно внимателни, когато се намират на обществени места.

Подобни рекомендации бяха направени и за Франция. Българските жители, намиращи се и пътуващи за Френската република, да демонстрират нараснала зоркост при визити на публични места, всеобщи, спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, публичен превоз, търговски центрове, музеи, просветителни заведения и други застрашени обекти, се споделя в известие на уеб страницата на Министерство на външните работи. Френското държавно управление въведе максималното трето равнище на проекта за битка с тероризма „ Вижипират “ („ заплаха от атентати “). Това равнище планува нараснали ограничения за сигурност на територията на цялата страна на публични места и обекти на сериозната инфраструктура.

Тези дни Дания наложи граничен контрол на сухопътната граница с Германия, както и на всички пристанища, които имат фериботни връзки с Германия. Засиленият граничен надзор ще продължи за интервал от шест месеца, заяви датското държавно управление.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Федерална Република Германия, Берлин, адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlin, тел.: +49 30 201 09 22, имейл: [email protected]; Генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони:+49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10; Генералното консулство на Република България в Мюнхен, адрес: Walhallastraße 7, 80639 München, телефон:+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, дежурен телефон единствено за незабавни случаи и изключителни обстановки в извънработно време: +49 172 888 10 56; Е-mail: [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР