Германия е подписала споразумение за доставка на повече от стотици

...
Германия е подписала споразумение за доставка на повече от стотици
Коментари Харесай

Шпигел: Германия е поръчала 120 хил. снаряда от България, които ще достави на Украйна през 2024г.

Германия е подписала съглашение за доставка на повече от стотици хиляди артилерийски муниции за Украйна.
Това заяви Spiegel, базирайки се на източници от немското министерство на защитата.
120 хиляди артилерийски снаряда, оповестени от немското държавно управление на 16 февруари като част от нов пакет за военна помощ, са поръчани от България.
Според прессъобщението всички контрактувани български муниции би трябвало да бъдат предадени на Украйна през 2024 година
Генерал Кристиан Фройдинг, началник на Ситуационния център на Бундесвера Украйна, означи, че няма дефицит на пари. Германия е отделила към 7 милиарда евро единствено за 2024 година Основният проблем остава съществуването на муниции на международния пазар.
„ За страдание артилерийските муниции и противовъздушните оръжия не са необятно налични в международен мащаб “, акцентира Фройдинг.
България е производител на снаряди от този диаметър и един от най-големите играчи на международния пазар в руската оръжейна ниша, написа изданието.
Основният производител в България е цех „ Дунарит” в Русе. Произвежда необятна гама артилерийски муниции от руската ера, в това число 122-мм патрони с настрана зареждане.
Но заради огромното търсене на артикули, породено от руско-украинската война, България възвръща други уреди, които бяха складирани през последните десетилетия.
В края на 2023 година беше оповестено, че след 35 години безучастие българският цех в гр. Костенец, благосъстоятелност на държавния холдинг ТЕРЕМ, възобновява производството на 122 мм снаряди. Този цех прекрати производството на 122 мм снаряди през 1988 година
Възможно е с новите мощности новият цех да е получил дял от немската поръчка за доставки на муниции за Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР