Германия е отворена за предложения от Европейския съюз за конфискуване

...
Германия е отворена за предложения от Европейския съюз за конфискуване
Коментари Харесай

Германският финансов министър се изказа против конфискацията на собствеността на руснаци в полза на Украйна

Германия е отворена за оферти от Европейския съюз за конфискуване на съветски държавни активи в интерес на Украйна, само че счита компликациите, които съпътстват конфискацията имуществото на руснаци, обект на западни наказания, за прекомерно съществени. Това заяви в изявление, оповестено в неделя за “Файненшъл Таймс ” немският финансов министър Кристиан Линднер.

“Държавите, учредени на върховенството на закона, подсигуряват неприкосновеността на частната благосъстоятелност. Трудностите, свързани с конфискацията, са извънредно огромни “, призна министърът, като добави, че съветските предприемачи би трябвало да бъдат уверени „ да допринесат за изплащането на репарациите на Украйна на доброволни начала “. „ По този въпрос е належащо да се организира политическа полемика, в която бих желал да участвам”, сподели министърът.

В петък Линднер осведоми, че на срещата на финансовите министри на Г-7, която се организира същия ден в Германия, е била повдигната тематиката за конфискация на съветски държавни активи. Според него този въпрос може да касае " държавна благосъстоятелност, само че не и частната”.

В изявлението си за “Файненшъл Таймс” ръководителят на немското финансово министерство се разгласи срещу издаването на общоевропейски дълг за привличане на спомагателни средства за подкрепяне на възобновяване на Украйна. Според него програмата “Следващо потомство ЕС”, която планува издаването на облигации за попълване на фонда за икономическо възобновяване на Съюза след пандемията, е „ еднократно решение “, Германия „ не поддържа концепцията за преиздаване на общи дългови отговорности. " Както посочи той, за даване на финансова помощ на Киев страните от Европейски Съюз употребяват други принадлежности, " въз основата на национални гаранции ".

Министърът предизвести за " действителна опасност от стагфлация ", която изисква незабавни дейности от страна на членовете на Г-7 и Европейски Съюз. Той прикани европейските сътрудници да последват образеца на Германия, да не употребяват опцията да се отклоняват от разпоредбите, регулиращи размера на държавния дълг и бюджетния недостиг на страните-членки на Европейски Съюз, и да се стремят към понижаване на обществения дълг, макар тежката икономическа обстановка.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в отговор на молбата на водачите на републиките в Донбас за помощ. След това Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни оповестиха, че постановат наказания против съветски физически и юридически лица.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР