Германия е намалила през 2018 г.значително емисиите, предизвикващи парников ефект,

...
Германия е намалила през 2018 г.значително емисиите, предизвикващи парников ефект,
Коментари Харесай

Германия отчете за първи път от 5 г. спад на парниковите емисии

Германия е понижила през 2018 г.значително излъчванията, предизвикващи парников резултат, което се случва за първи път от пет години.
Най-голямата стопанска система в Европа – която последователно прави преход от въглища и нуклеарна сила към по-чисти енергийни форми - понижи производството на газове с 4,2% на годишна база, съобщи министърът на околната среда Свеня Шулце в отчет, представен от БГНЕС.
Неочаквана помощ за това е оказало извънредно мекото време, което понижи потребността от отопление.
Но Германия също по този начин " е извлякла повече сила от вятъра и слънцето и по-малко от въглища, нефт и газ ", сподели Шулце.
Страната също по този начин е постигнала леко понижение на излъчванията от превоза.
Като цяло, Германия изпомпва 868,7 млн. тона парникови газове в атмосферата, което е с 30,6% по-ниско от равнищата през 1990 година - годината, призната от страната като насочна точка за своите климатични цели.
Миналата година четвъртото държавно управление на канцлера Ангела Меркел публично се отхвърли от задачата за понижаване с 40% на излъчванията до 2020 година
Експертите от дълго време подчертаха задачата като непостижима.
Но Берлин към момента има за цел да понижи парниковите си излъчвания с 55% до 2030 година спрямо равнището отпреди 40 година, като крайната цел е нулево равнище през 2050 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР