Германия е изправена пред рецесия през следващата година, тъй като

...
Германия е изправена пред рецесия през следващата година, тъй като
Коментари Харесай

Германия за китайския внос: Не можем да позволим да бъдем изнудвани


Германия е изправена пред криза през идната година, защото високите цени на силата оказват напън върху потребителите и бизнеса. Това съобщи министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек, представен от Ройтерс.

Германското държавното управление се стреми към пазарна промяна, целяща да таксува с налог свръхпечалбите на енергийните компании, което би трябвало да влезе в действие със задна дата, добави Хабек.

По думите му Германия също по този начин работи върху нова политика по отношение на връзките си с Китай, оповестява Българска телеграфна агенция. Тя няма да бъде наивна и ще има за цел да понижи зависимостта на Берлин от азиатската страна, като източник на първични материали, акумулатори и полупроводници.

Той приветства Китай като търговски сътрудник, само че въпреки всичко сподели, че Германия би трябвало да предприеме ответни ограничения против държавния китайски протекционизъм.

" Не можем да позволим да бъдем изнудвани ", сподели министърът пред Ройтерс, като добави, че китайските вложения в Европа би трябвало да бъдат подлагани на сериозен обзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР