Германия е изправена днес пред нова вълна от стачни действия

...
Германия е изправена днес пред нова вълна от стачни действия
Коментари Харесай

Нова стачна вълна обхвана германските железници и летища

Германия е изправена през днешния ден пред нова вълна от протестни дейности на влакови машинисти, чиновници по сигурността на летищата и наземния личен състав на самолетната компания " Луфтханза " (Lufthansa), съобщи ДПА.

Очаква се митингите да основат компликации за милиони пасажери в най-голямата стопанска система в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стачките са следващите в Германия, където високата инфлация и проблемите с личния състав утежниха договарянията за заплатите в основни елементи от транспортния бранш, в това число железопътния, въздушния и обществния превоз, добавя ДПА.

Късно нощес от оператора на " Летище София " оповестиха, че поредност от полети от и до летищата във Франкфурт и Мюнхен са анулирани за вчерашния, днешния ден, в петък и събота.

Влаковите машинистите започнаха нови стачки рано сутринта през днешния ден, като националният железопътен оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) предизвести пасажерите, че може да извършва единствено дребна част от нормалните си действия.

Очаква се стачката в железниците да продължи 35 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР