Германия е изнесла 30 процента по-малко стоки за Великобритания през

...
Германия е изнесла 30 процента по-малко стоки за Великобритания през
Коментари Харесай

Рязък спад на износа на Германия за Великобритания заради Брекзит и пандемията

Германия е изнесла 30 % по-малко артикули за Англия през януари спрямо преди година, демонстрират публични данни, като търсенето е наранено от Брекзит, по този начин и от пандемията от ковид, осведоми " Франс прес ".

Федералната статистическа работа Destatis посочи, че немският експорт за Англия понижава от 2016 година, годината, когато Англия гласоподава на референдум за излизане от Европейския съюз.

Но спадът в търсенето внезапно се е нараснал през последната година.

През 2020 година износът на Германия за Англия е намалял с 15,5% спрямо 2019 година, отбелязвайки най-големия спад на годишна база от огромната финансова и икономическа рецесия през 2009 година

Германският експорт за Англия е на стойност 66,9 милиарда евро, спрямо 89 милиарда eвро през 2015 година преди референдума за Брекзит.

По същия метод Германия е внасяла по-малко от Англия през последната година - 34,7 милиарда евро, отбелязвайки спад от 9,6% по отношение на 2019 година

Спадът беше най-драматичен през втората половина на годината, когато пратките спаднаха с 16,2% спрямо спад от 2,5% през първите шест месеца на 2019 година

Британски експортьори и превозвачи на товарни транспорти от други канали са срещнали съществени закъснения и разстройства, откакто Англия напусна пазара на Европейски Съюз.

Но европейските водачи виждат в това неизбежната последица от решението на държавното управление на Обединеното кралство да продължи цялостното отделяне от Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР