Германия е готова да поеме водеща отговорност за сигурността на

...
Германия е готова да поеме водеща отговорност за сигурността на
Коментари Харесай

Канцлерът: Германия е готова да поеме водеща отговорност за сигурността на нашия континент

Германия е подготвена да поеме водеща отговорност за сигурността на нашия континент. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц. Той уточни, че нахлуването на Русия в Украйна е повратна точка в европейската история и посочи смисъла на въоръжените сили на Германия в новата обстановка, пише Deutsche Welle.

Той съобщи, че руският президент Владимир Путин се пробва да прекрои границите за да трансформира Русия още веднъж в " имперска мощ " в Европа.

" НАТО остава виновен за груповата защита на целия Алианс с фокус върху Европа. Надеждното въздържане остава главният детайл “, акцентира канцлерът. " Ние, европейците, обаче би трябвало да поемем доста повече отговорност в границите на НАТО ".

Той приказва на втория ден от двудневна конференция на немските въоръжени сили, която се организира под надслова " Бундесверът в нова епоха – Правене на сериозна равносметка по време на война в Европа ".

Шолц съобщи, че Германия би трябвало да свикне с обстоятелството, че Русия на Путин ще се дефинира като съперник на нея, на НАТО и Европейски Съюз в обозримо бъдеще. Той сподели, че предвид на обстановката немската войска би трябвало да стане най-добре оборудваната в Европа.

" Заявяваме безапелационно ясно: Германия е подготвена да поеме водеща отговорност за сигурността на нашия континент ", подчерта канцлерът.

" Като най-населената страна с най-голяма икономическа мощност и като страна в средата на континента, нашата войска би трябвало да стане крайъгълният камък на стандартната защита в Европа: най-добре оборудваната мощ в Европа ", добави той.

Шолц означи, че Германия от дълго време " заобикаля в действителност да приоритизира дилемите на Бундесвера ". Но, сподели той, макар че една добра войска може да пробива кладенци, да дава филантропична помощ и да оказва помощ с имунизацията по време на пандемии, това не е " главната й задача ".

" Основната задача на Бундесвера е да пази свободата в Европа ", съобщи канцлерът, като добави, че всички други отговорности би трябвало да заемат второстепенна роля, представен от " Фокус ".

Германското държавно управление също е готово да преразгледа запасите във връзка с разпоредбите за боен експорт, които засягат взаимни отбранителни планове, означи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР