Германия е готова да обсъди спирането на газопровода Северен поток

...
Германия е готова да обсъди спирането на газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Германия е готова да обсъди спирането на газопровода Северен поток 2, ако Русия атакува Украйна

Германия е подготвена да разиска прекъсването на газопровода " Северен поток 2 ", в случай че Русия нападна Украйна. Това сподели немският канцлер Олаф Шолц, отговаряйки на възходящия вътрешен и интернационален напън на фона на скупчването на съветска войска по украинската граница, оповестява Ройтерс.

" Ясно е, че ще има висока цена и че всичко ще би трябвало да се разиска, в случай че има военна намеса в Украйна ", сподели Шолц пред кореспонденти, отговаряйки на въпрос по отношение на " Северен поток 2 " след негова среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Подобни мнения направи и немският външен министър Бербок по време на днешната аудиенция в Москва.

От своя стана Столтенберг сподели, че е поканил съдружниците от алианса и Русия на поредност от срещи в Съвета НАТО-Русия, с цел да обсъдят методите за възстановяване на обстановката със сигурността, след първия кръг от договаряния, извършен предходната седмица в Брюксел.

Йенс Столтенберг също по този начин уточни, че " съдружниците в НАТО имат разнообразни възгледи по въпроса за " Северен поток 2 “, когато кореспонденти го попитаха по тематиката на конференцията му с немския канцлер Олаф Шолц.

" Съюзниците в НАТО имат разнообразни визии по въпроса за " Северен поток 2 ", само че всички съдружници са единомислещи по отношение на значимостта на диверсификацията на източниците на доставки за сила. По доста аргументи - по екологични аргументи, само че и от съображения за сигурност ", добави още Столтенберг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР