Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е

...
Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е
Коментари Харесай

Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба

Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска санкция. Това съобщи в ефира на NOVA„ Здравей, България " Иво Пенев от Столичния инспекторат.

Извършителят е немски жител от италиански генезис. По думите му той е пътуващ графити актьор. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове, сподели Иво Пенев.

Не се ангажирам да правя оценка творчеството му. Факт е обаче, че не е взел позволение от Етажната благосъстоятелност, нито от Столичната община. Вчера му съставихме акт за административно нарушаване, като вероятната глоба е от 300 до 2000 лв., която следва да бъде избрана, изясни още Пенев.

Той описа, че е попитал създателя на графиките дали би направил същото в Берлин. Младият мъж дал отговор негативно.

След като му казахме каква санкция може да получи, той сподели, че мощно съжалява и схваща грешката си. Написа в акта, че умолява кмета на столична община за схващане, състрадание и минимална глоба, изясни Пенев.

Людмил Крумов, който живее в „ Слатина ", е видял германеца в деяние. Това е станало в 04:00 сутринта. Мъжът висял на въже на фасадата на прилежащата постройка. Крумов незабавно се е обадил на телефон 112. На място пристигнала полиция и го задържала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР