Германецът Карстен Рамелов е играл в дългата си кариера (17

...
Германецът Карстен Рамелов е играл в дългата си кариера (17
Коментари Харесай

Световен вицешампион обяви Балъков за №1

Германецът Карстен Рамелов е играл в дългата си кариера (17 години) против огромни звезди на футбола. В диалог с изданията SPOX и Goal някогашният национал разгласи кой е най-хубавият противник, против който е трябвало да работи в ролята си на централен бранител или опорен халф.

" Бих показал Красимир Балъков! Техниката му беше извънредно разнообразна. Освен това бе бърз, чевръст и доста устойчив. Нямаше късмет да го контролираш изцяло ", изясни претекстовете си Рамелов.
С екипа на Байер (Леверкузен) той се срещаше с Балъков в Бундеслигата. Краси рита в нея 8 сезона за Щутгарт, а през това време Рамелов бе съществена фигура при " аспирините ".

Ex-Leverkusen-Profi Carsten Ramelow exklusiv: Bester Gegenspieler? “Krassimir Balakov”https://t.co/nSDNtciwn6
— 1904online | Nazis raus! (@1904online) 14 април 2020 година " Балъков изключително се открояваше по времето на магическия триъгълник, в който бе дружно с Фреди Бобич и Джоване Елбер ", сподели още Рамелов.

До българина при най-силните си противници той слага френското великолепие Зинедин Зидан. Двамата се срещат във финала на Шампионската лига през 2002 година В него Реал Мадрид надделя Байер с 2:1. За немския отбор като запаса влезе Димитър Бербатов и малко преди края Икер Касийяс като по знамение избави негов удар, с който резултатът ставаше 2:2.

" Това, което го отличаваше от останалите футболисти, беше неговата грациозност. Всичко, което правеше с топката, имаше своята хубост. Сякаш погалваше топката, имаше съвършеното око за съотборниците си и умееше да вкарва. Това бе забележителното при него ", показа Рамелов.
Заедно с Бербатов той изпусна да завоюва требъл с Байер. Освен финала в Шампионската лига те изгубиха и този в шампионата за Купата на Германия. В Бундеслигата пък бяха изпреварени на финалната права от Борусия (Дортмунд).

За националния тим Рамелов има 46 мача и е международен вицешампион с Бундестима за 2002 година.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР