Германецът Александър Зверев спечели с 6:4, 6:1 срещу канадеца Денис

...
Германецът Александър Зверев спечели с 6:4, 6:1 срещу канадеца Денис
Коментари Харесай

Саша Зверев ще спорит с Доминик Тийм за титлата в Мадрид

Германецът Александър Зверев завоюва с 6:4, 6:1 против канадеца Денис Шаповалов за по-малко от час игра и се класира на край в шампионата от сериите "Мастърс " в Мадрид. Негов противник в борбата за купата ще бъде австриецът Доминик Тийм, който победи с 6:4, 6:2 южноафриканеца Кевин Андерсън.

"Очертава се превъзходен край, посредством който ще надникнем в бъдещето. Изиграхме пет мача посред още тогава, когато той беше в топ 10, а аз занапред правех първите си стъпки в професионалния тенис. Да, той води в директните дуели, само че аз играя добре в последно време. Също и той. Надявам се да създадем незабравим дуел ", съобщи Зверев за срещата с Тийм.

Зверев и Шаповалов не излязоха на корта преди 22 часа локално време, откакто Петра Квитова направи същински маратонски мач против Кики Бертенс, с цел да завоюва купата при дамите.

Първите осем гейма минаха без усложнения за подаващите, само че Шаповалов прати топка в мрежата в деветия, с цел да сътвори първия брейкпойнт в мача. Зверев го завоюва със свиреп бекхенд, който канадеца съумя да върне единствено до мрежата, с което беше съдбоносен и изходът от първия сет.

Втората част мина безпроблемно за Зверев, който завоюва пробиви в първия, третия и седмия гейм, с цел да затвори срещата с първия мачпойнт и при сервис на Шаповалов. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР