Гери Дончева е една от най-известните моделки в България. Бившата

...
Гери Дончева е една от най-известните моделки в България. Бившата
Коментари Харесай

Гери Дончева: Никога не бих облякла потури

Гери Дончева е една от най-известните моделки в България. Бившата водеща на предаването „ Карамел “ по BITelevision има зад тила си няколко функции във кино продукции, участия в риалити излъчвания и две издадени книги за деца. Нейният жанр на обличане не остава неусетен, защото ловко съчетава съблазън и грациозност. Специално за „ Марица Woman ” Гери отвори вратите на дома си и ни позволи до нейната загадка обител - гардеробното помещение.

- Гери, големият ти дрешник е претъпкан с всевъзможни облекла. Кои са преобладаващите цветове измежду тях?

-Падам си по цветните, даже шарени облекла. Червеното, съгласно мен, е един прекрасен огнен цвят, който притегля позитивните страсти. Дързостта човек да носи алено отразява неговия триумф. Научно потвърдено е, че хората, които носят облекла в този цвят, са по-привлекателни за останалите.

- Имаш ли си обичан тоалет?  

-Имам си, естествено. Сестра ми, която е персоналният ми фешън гуру, се майтапи с една от моите рокли, че ми е като ``униформа``. Това е класическа дребна черна рокля, сходна на роклята на Одри Хепбърн. Може би ми е обичана, тъй като с нея си отиват всевъзможни аксесоари, поставям я и с високи токчета, и с маратонки, както и с разнородни връхни облекла.

- Има ли нещо, което не би облякла?

-Никога не бих поставила потури. Това е дреха, която няма жанр и логичност. Според мен нямат никакъв смисъл, тъй като не са нито пола, нито панталон. Дори да има събитие, където дрескодът да са потури, аз несъмнено няма да отида. Шегата настрани, но участвах в ревю, където трябваше да представям точно потури и тюрбани. Казах на дизайнерката, че с тюрбана нямам проблем, само че с потури не мога да изляза на подиума, тъй като ми стоят извънредно. За благополучие тя се съгласи с мен и ми даде пола вместо тях.

- Забележително е по какъв начин съчетаваш всеки подробност от визията си. Кои са желаните от теб аксесоари?

-Аз съм огромен почитател на шапките, само че не тъй като съм почитател на Коко Шанел, която ги утвърждава като дамски аксесоар, а тъй като доста ги одобрявам. Никой няма да се учуди, че в дрешника ми има много шапки и аксесоари за глава, по този начин наречените фасцинатори. Много от тях съм си ги купувала от целия свят, изключително от Ню Йорк, където има магазинчета с вековна традиция в продажбата на аксесоари.

- Гост си на доста всемирски събития по целия свят. Кои са настоящите фешън трендове, към които се придържаш?

-Може би ще скандализирам някой, само че не се придържам към каквито и да било фешън трендове. Модата стопирах да я проследявам преди 5 години, когато професионалният ми живот стана толкоз натоварен, че нямах време да обикалям по магазини. За мой шанс доста от  българските дизайнерите са ми другари и постоянно ми подаряват облекла, обувки, аксесоари... Трябва да отбележа обаче, че нося облекла, които на първо място ми харесват, без да се преценявам дали са съвременни, или не.

- Определено стилът ти е забелязващ се, провокативен. Важно ли е за теб облеклата да са секси?

-Да, значимо е, тъй като специалността, която съм избрала, допуска една съвършена визия. Старая се да наподобявам сексапилно, само че не и да се налагам. Винаги нещата са доста премерени и никога пошли. Златка Райкова, която е огромна хубавица, много  отива безкрайният съблазън. Тя е плеймейтка и изкусителка, но в случай че аз се облека по този начин, изобщо няма да мога да се възприема.

- Ти си сложна персона, която се занимава с мода, бизнес, писане на книги... Как съумяваш да избереш верните облекла за всяка съответна обстановка?

-Имам огромен тренинг, тъй като се занимавам с мода над 15 години. Много бързо мога да реша по какъв начин да се облека за обещано събитие, съобразено с дрескода естествено. Когато  съм при децата да вземем за пример, постоянно съм с някаква дреха с якичка от горната страна. Разбира се, бюстът изобщо не се вижда, даже не се загатва и предпочитам рокля с дължина най-малко до коленете. На бизнес среща също съм много обрана, облечена в тъмни цветове. Получава се по този начин, че аз съм хубава и в случай че съм и секси, сътрудниците ми губят доверие в мен.

- Мислила ли си да пуснеш лична фешън марка?

-Да, мислила съм по този въпрос и може би занапред следва да го направя. Досега целите ми бяха други -  да издам детски книги, да работя по музикалните ми планове. Като цяло желая да оставя нещо след себе си, което да направи другите щастливи. Осъзнавам, че съм за малко на този свят и в случай че мога да го обогатя по някакъв метод, ще съм удовлетворена!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР