Гергина, майката на Азис, го завела на уролог като тийнейджър,

...
Гергина, майката на Азис, го завела на уролог като тийнейджър,
Коментари Харесай

Азис пред германска телевизия: В България е по-лесно да кажеш: Аз съм гей, отколкото: Аз съм ром

 Гергина, майката на Азис, го завела на уролог като младеж, щом схванала за половата му ориентировка.

Това разкри Краля на попфолка в документалния филм " Queer Balkan " на немската телевизия " 3 SAT ", който се появи с български надписи в интернет, с помощта на фондация в поддръжка на ЛГБТИ младежи и техните родители, заяви хотарена.

Във кино лентата се споделя за куиър културата в три страни – Сърбия, България и Босна и Херцеговина. Разказът за България тече през погледа на няколко персони, измежду които е Азис.

" Знае по какъв начин се усещат младежите в страна, в която православната черква и мачизмът оформят ценностната система ", разяснява глас зад кадър, след което хитовият реализатор споделя: " Тогава майка ми реши да ме заведе на уролог. Той прегледа пениса ми и след това умело отсъди: " Булка, нищо му няма! Не е противоположен! ".

След това Азис показа, че му е било извънредно мъчно, изпитвал боязън в детството си, до момента в който израствал.

" При мен казусът не беше поради това, че съм гей. При мен казусът бе, че съм ром ", споделя Азис.

Във кино лентата цитират мнението му, че " през днешния ден в България е по-лесно да кажеш: " Аз съм гей ", в сравнение с: " Аз съм ром ". " За благополучие съумях да трансформира мнението на милиони хора за гейовете. И на нито един за ромите. Расизмът в България е доста публикуван. Хората се присмиват на ромите за говора им и методите, по които се забавляват ", споделя Азис и акцентира, че преднамерено употребява думата " роми ", тъй като не се плаши.

Във кино лентата се споделя още, че външния тип на Азис не е единствено за шоу – има и политически детайл. Той променял по какъв начин са възприемани куиър хората на Балканите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР