Гергана Пирозова, е театровед, театрален критик и журналист, съосновател на

...
Гергана Пирозова, е театровед, театрален критик и журналист, съосновател на
Коментари Харесай

Гергана Пирозова: Да спасим Борисовата градина!

Гергана Пирозова, е театровед, сценичен критик и публицист, съосновател на гражданската платформа „ Да спасим Борисовата градина ”.

Днес до 17,30 ч. е краен период за изпращане на Становища по отношение на капиталово предложение на " Спортни парцели Българска войска " АД (Стадион ЦСКА в " Борисова градина " ) настояването им да се реши дали въобще да се прави оценка на въздействието на околната среда при строителството на нов стадион в Борисова градина - монумент на градинско-парковото изкуство... (Наглостта им е безкрайна!)

Нашите възражения на ДА СПАСИМ БОРИСОВА ГРАДИНА са, че опитът на новосъздаденото АД на Гриша Ганчев в съучастничество с Министерство на спорта (в тази игра Руди Гела имаше дейна роля) се прави опит по незаконосъобразен метод посредством издаване на две противозаконни визи от гл. арх. Здравко Здравков, да се продължи по процедури посредством замижаване и да се позволи строителство на " нов " стадион, без да има Подробен организационен проект, освен - желаят това да създадат и без да има Оценка за влияние върху околната среда. Йезуитското е, че настояват, че това огромно строителство, в което е прикрит и под земята паркинг, и очистване на стотици дървета, ровове и прочие, няма да наруши по никакъв метод комфорта на жителите, дори не показват периода, в който Борисовата градина ще се трансформира години напред в строителна площадка с влизаща и излизаща голяма техника.



Къпалнята " Мария Луиза " в Борисовата градина

Тъй като идват локални избори, защото е незнайно дали основният проектант (някога персонален на Гриша Ганчев) ще остане на поста си и сега са се разбързали.

Огромното нелегално строителство в Борисова градина е прикрито като, забележете, " капиталово предложение...

посредством засаждане на дървесТна растителност и алейна мрежа " (бе, най-малко се ограмотете, че не се издържате вече).

Мафията шета, нямам самочувствието, че можем да ги спрем, само че най-малко да покажем, че ни има и че не сме съгласни пред очите ни да се правят закононарушения.

Към почитателите на ЦСКА - за какво съучаствате на мафията? Ще се повторя - крадат ви стадиона, само че очевидно последни ще разберете!

Влезте в посочения линк, изтеглете файла.

В атачмънта попълнете трите си имена, посочете, че сте член на НГИ " ДА СПАСИМ БОРИСОВА ГРАДИНА ", и мейл за противоположна връзка.

Файлът изпратете на адрес: [email protected]

" по отношение на Искане за осъществяване на Оценка на въздействието върху околната среда от СПОРТНИ ИМОТИ БЪЛГАРСКА АРМИЯ АД "

https://dox.abv.bg/download?id=49ff51f884...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР