Гербаджийски съветник застроява залива Болата до нос Калиакра. Става дума

...
Гербаджийски съветник застроява залива Болата до нос Калиакра. Става дума
Коментари Харесай

Бизнесмени пред Фрог: Гербаджийски съветник застроява залива „Болата” до нос Калиакра

Гербаджийски консултант застроява залива „ Болата ” до нос Калиакра. Става дума за Валентин Николов-Цуци, настояват пред Фрог предприемачи. Същият Цуци по никакъв начин не е инцидентен, бил е консултант на небезизвестният добрички народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който се прочу с аферата „ Суджукгейт ”.
От няколко седмици в обществените мрежи върви остра акция против застрояването на плажа, който се смята за един от най-красивите на нашето Черноморие. Наскоро се разбра, че " Болата " публично е изаведен от границите на резервата " Калиакра " и включен в границите на предпазена околност " Степите ". Реално става дума за 20 декара. Еколози още тогава предупледиха, че по този метод застрояването става доста по-лесно.

Всички се питат по какъв начин държавните институции позволяват това, както и от кое място Валентин Николов има средства и какъв е произхода за градежи. Призовават антикорупционният орган да ревизира до каква степен парите, с които се издигат обекти на „ Болата” са законни.

Цуци, както го знаят Валентин в района, има прелюбопитна персонална и професионална история. По оперативни данни, през 2001 година отива в Испания и стартира да работи за лице, известно като „ Димо от Карапелит “. Твърди се, че това е индивидът, който е държал канала за трафик на кокаин от Испания към Италия. Любопитен е въпросът дали някаква роля и каква е била отредена на Цуци?

През 2005 година Димо от Карапелит е погубен в центъра на Мадрид. Упорито се приказва, че 2 милиона евро негови пари са били отклонени от най-верните му хора. Възниква въпрос, дали измежду тях е бил и Валентин Николов?

Малко по-късно „ строителят на Болата”, както към този момент назовават Николов, стартира да работи за така наречен „ Радето “, който пък става очевидец против прочут наркобос. Хора в района си спомнят, че през 2016 година коли на Цуци са били подпалени. Загадка остава повода за огнената офанзива.

Твърди се, че в ролята на консултант в ГЕРБ, Валентин Николов постоянно показал непосредственост с Цветан Цветанов. Местните споделят, че абсурдът „ Суджукгейт” ни минимум се е отразил на съветника на ексдепутата Живко Мартинов. Даже напротив-станал още по-нахъсан и пробивен в бизнеса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР