ГЕРБ замразяват преговорите с Продължаваме промяната – Демократична България“ за

...
ГЕРБ замразяват преговорите с Продължаваме промяната – Демократична България“ за
Коментари Харесай

ГЕРБ замразяват преговорите с ПП-ДБ след изтеклите записи

ГЕРБ замразяват договарянията с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за сформиране на постоянен кабинет с втория мандат. Това разгласи на брифинг в централата на ГЕРБ Мария Габриел.

„ Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистини и разлюляване на устоите на страната “, сподели Габриел.

Тя посочи, че през днешния ден се е срещнала и с номинирания за ротационен министър-председател от „ Продължаваме промяната “ акд. Николай Денков и го е уведомила за решението.

„ Неприемливо е едно да се приказва на договаряния, друго на открито - неистини. Изводът е, че и вътре не могат да бъдат признати за истина. Неприемливо е и да има подозрение, че България е заслон. Тя е суверенна страна. Имаме европейски и атлантически сътрудници, аз ги оценявам. Когато отстояваш позицията си с причини, с бистрота, те почитат. Решенията обаче се вземат от България. Страната не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността. Неприемливо е да се приказва за политизация на администрацията ”, сподели още Габриел.

Решението на ГЕРБ идва ден откакто някогашният състезателен министър Радостин Василев разгласява записи от последното съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “, който се е провел преди няколко дни онлайн. От тях излиза наяве, че се мисли вид, при който да се забави свалянето на имунитета на Бойко Борисов „ най-малко с шест месеца “, в случай че прокуратурата му го изиска. Също по този начин излиза наяве, че ПП-ДБ считат ГЕРБ единствено за „ маркетингов “ зложелател, а не „ действителен “.

„ Това е невиждан метод към държавния уред. Никога не са ми идвали подобен вид дейности. Задавам си и въпроси - това ли е визията им по какъв начин се вършат избори? Ако е това, българските жители не заслужават такова отношение. Какво значи „ ала-бала с президента ”? Без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правилата, не мога да вземам участие в каквато и да е форма. Важно е да има изясненост по повод ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния уред и службите, ясни гаранции за съблюдаване на пълномощията на институциите. Докато няма такива, замразяваме договарянията ”, сподели още Габриел по време на днешния брифинг.

По-рано през днешния ден съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков се извини на Габриел във Фейсбук, като написа пост, в който споделя, че Габриел е образец за смелостта и качествата на дамите в политиката.

„ Дълбоки почетения към нея и към всяка дама, взела решение да трансформира политиката в предопределение. Знам какъв брой е мъчно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш “, написа Петков в профила си във Фейсбук.

По мотив обявата Мария Габриел разяснява, че не на нея, а на българския народ би трябвало да се извини Кирил Петков.

„ Последен опит да върна страната към нормалността “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който също взе присъединяване в днешния брифинг на партията.

Той напомни, че неговата партия два следващи пъти към този момент печели изборите и явно нито машините, нито хартията са попречили на това.

„ Ние ще създадем предложение в Народното събрание да купим същите машини, които са в Съединени американски щати. Приемаме, че там е най-голямата народна власт, с цел да избегнем „ ала-балата с машините “, сподели Борисов.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР