ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ след изтеклите записиГЕРБ замразяват преговорите

...
ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ след изтеклите записиГЕРБ замразяват преговорите
Коментари Харесай

Новините от седмицата: Ротационния кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ е замразен; Раздадени са ESG наградите

ГЕРБ замразява договарянията с ПП-ДБ след изтеклите записи
ГЕРБ замразяват договарянията с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за сформиране на постоянен кабинет с втория мандат. Това разгласи на брифинг в централата на ГЕРБ кандидат-премиерът на партията Мария Габриел. Тя посочи, че през днешния ден се е срещнала и с номинирания за ротационен министър-председател от „ Продължаваме промяната “ акад. Николай Денков и го е уведомила за решението.
„ Само ние можем да го изперем “: Христо Иванов бил измислил по какъв начин да избави имунитета на Борисов
Бившият състезателен министър Радостин Василев разгласява записи от последното съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната ", който се е провел преди няколко дни онлайн. От тях излиза наяве, че се мисли вид, при който да се забави свалянето на имунитета на Бойко Борисов " най-малко с шест месеца ", в случай че прокуратурата му го изиска. Също по този начин излиза наяве, че ПП-ДБ считат ГЕРБ единствено за " маркетингов " зложелател, а не " действителен ".
Денков изрично отхвърля смяна на ротацията с ГЕРБ
Не обсъждаме вид за промяна на ротацията. Така кандидат-премиерът на ПП-ДП акад. Николай Денков отговори на настояванията на ГЕРБ да бъде изменена ротацията и първи министър председател в планувания съдружен кабинет да бъде Мария Габриел. Това искане се появи, откакто през вчерашния ден от групировката на Бойко Борисов оповестиха, че замразяват договарянията с ПП-ДБ поради неприемливи за тях изявления от изтеклите записи.
Президентът разгласи по кое време връчва втория мандат
Президентът Румен Радев ще връчи втория изследователски мандат на обединението " Продължаваме промяната – Демократична България " в понеделник, 29 май. Тога се случва тъкмо една седмица, откакто Мария Габриел върна несбъднат първия мандат.
ESGnews отличи ESG водачите в България
За втора поредна година единствената в България медийна ESG платформа ESGnews.bg връчи специфичните си грамоти на фирмите, които са приели идеята „ ESG “ като неизменима част от своята активност. Отличията бяха раздадени по време на интернационалната конференция „ ESGnews & Friends “, проведена от профилираната медия в София Тех Парк.
Kaufland регистрира голям интерес към депозирането на пластмасови бутилки
Интересът към депозитната система за преработване на бутилки на Kaufland е голям. Това съобщи Кремена Георгиева, мeниджъp „ Kopпopaтивни ĸoмyниĸaции “ в компанията, по време на конференцията „ ESGnews & Friends “, която се провежда за повторно от единствената към този момент в страната профилирана ESG платформа – ESGnews.bg.
Мебелната промишленост търси опция да рециклира
Рециклирането на мебели и повторното им потребление в промишлеността към момента е предизвикателство в България. Това разгласи ръководителят на Браншова камара на дървообработващата и мебелната индустрия (БКДМП) по време на конференцията „ ESGnews & Friends “, която се провежда за повторно от единствената към този момент в страната профилирана ESG платформа – ESGnews.bg.
„ Соф Кънект “ построява 22 станции за електрически автомобили на Летище София
Концесионерът на Летище София – „ Соф Кънект “ – прави поръчка за 22 станции за зареждане на електрически автомобили. Те ще се прибавят към към този момент конфигурираните 4 обекта в зоната на летището, оповестява SeeNews, базирайки се на информация от концесионера. Стойността на инвестицията не се прецизира.
Yellow е новият таксиметров оператор на Летище София
Таксиметровата компания " Йелоу 333 " АД, която работи на територията на столицата с бранда Yellow, ще обслужва пасажерите на Летище София от края на юни. Това се случва след извършена тръжна процедура и подписан контракт сред компанията и концесионера на столичния аеропорт „ Соф Кънект “. Контрактът е за 5 години, с опция за спомагателни 3, обвързани с представянето и равнището на предлаганите услуги.
Големи задгранични компании апелират поръчките за нови влакове
Три компании са подали общо 6 тъжби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) против поръчките за новия преносим състав, финансиран със средства по Плана за възобновяване и резистентност. Това са „ Шкода Транспортейшън А.С. “, „ Сименс Мобилити “ ЕООД и „ Тонер Съпорт “ ООД, която най-вероятно се явява представител на друга задгранична компания.
Европейска комисия предложи на България да приключи ограниченията за енергийна поддръжка
Европейската комисия показа през днешния ден оценки и рекомендации за стопанските системи на страните от Европейски Съюз. Комисията е направила задълбочена оценка в 16 страни, като регистрира, че в България и още 14 страни не се извършват условията за недостига, предава Българска телеграфна агенция.
Има заплаха жилищата в България да станат още по-недостъпни
За да са по-достъпни жилищата в България, би трябвало да има общинска и държавна жилищна политика. Тя минава през понижаване на административната тежест за строителите, по-бързо и елементарно урегулиране на нови територии към огромните градове, както и цифровизация при подаване, разглеждане и утвърждение на строителна документи. Това са част от предложенията, които Националната асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) и с които предлагането в имотния пазар може да се усили, с цел да бъдат понижени цените на парцелите.
Подкаст | Компаниите в България все по-често употребяват инфлуенсъри за реклама
В подкаста „ Едно мислено “ тази седмица си приказваме с Радостина Христова. Тя като се изключи че е блогър и инфлуенсър, съветва дребни български марки за работа с инфлуенсъри в разнообразни обществени мрежи. Създател е на influencer media, в която се отразяват новостите и трендовете в областта на инфлуенсър маркетинга в България и чужбина. Чуйте диалога, воден от журналиста Габриела Махлелиева, и в нашия канал в Spotify.
Спекула или инфлация: Защо парцелите в България нарастват?
През миналата година пазарът на недвижими парцели в България беше меко казано разтревожен – цените растяха ненормално бързо, изключително през първата половина на годината. Към края на 2022 година сякаш обстановката стартира да се успокоява, а с настъпването на новата година даже се заприказва и за спад.
Няма време за бюджет. Правителството внася промени в удължителния закон
Близо два месеца след изборите на 2 април и месец и половина след първото съвещание на Народното събрание, депутатите не са създали никакви основни стъпки за приемане на бюджет за 2023 година Това безучастие се случва на фона на заплахата след 10 юни страната да не може да прави основни заплащания, измежду които и към пенсионерите, защото изтича действието на удължителния закон за бюджета.
Италианският козметичен бранд Kiko Milano отваря първи магазин в София
Италианският козметичен бранд Kiko Milano дебютира на българския пазар с два магазина. Според информация, оповестена в гръцкото издание powergame.gr, известната марка възнамерява един обект в Paradise Center и различен в Serdica Center. Компанията ще оперира на българския пазар през гръцкото поделение на италианския бранд – Kiko Milano GR/CY.
КЕВР охлади настояванията за фрапиращи поскъпвания на парното
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е охладила доста желанията на топлофикациите в България за двойни и тройни покачвания на цените през новия програмен интервал. От отчета на регулатора, в който е осъществен регулаторен обзор на предложенията на сдруженията за цени от 1 юли 2023 година, се вижда, че се утвърждават стойности, които са съвсем същите, като настоящите до момента, а даже има поевтиняване при някои компании.
Две амбициозни дами и приложението им за ментална резистентност при младите спортисти
През 2021 година Карина Карагаева и Радинела Димитракова се срещат в LinkedIn. Свързват ги общите им ползи в региона на логиката на психиката и невронауката – двете схващат, че резонират на една периодичност, организират няколко срещи и по този начин вземат решение да обединят сили, с цел да работят дружно.
Българският карго дрон Black Swan полетя за първи път
Българската компания за карго дронове Dronamics реализира сполучливо първия си полет на самолета си Black Swan (Черен лебед) на летището в Балчик. Това се случва седем месеца, откакто стана ясно, че компанията ще си партнира с черноморското летище като част от подготовката за стартирането на идните безпилотни търговски полети.
Германия навлезе в криза
Германската стопанска система се свива през първото тримесечие на 2023 година спрямо предходните три месеца, демонстрират данни на статистическата работа в четвъртък. Това е сигурен знак, че страната навлиза в криза, предава Reuters.
Кой е първият български морски курорт
Св. св. Константин и Елена е първият морски курорт в България и този месец означи 115-та си годишнина. Курортът е ситуиран на 8 км северно от Варна, върху естествена тераса над морето с височина към 15 м. Целият комплекс е затрупан с многогодишна широколистна гора, достигаща съвсем до брега.
Роден в България управител ще съживява колоса Societe Generale
Славомир Крупа има една ясна задача, когато поема във вторник Societe Generale – да преобразува третия по величина заемодател във Франция и да го трансформира в банка от най-високо равнище. 48-годишният банкер, който прекара цялата си кариера в SocGen, би трябвало да открие сложен баланс, като усъвършенства възвръщаемостта на акционерите, без да поема непотребен риск на фона на нестабилните банкови акции в целия свят в последните седмици.
Националната детска болница към този момент има градоустройствен статут
Националната детска болница, която следва да се построява в кв. Горна Баня, към този момент има градоустройствен статут. Новината за утвърждения Подробен организационен проект на терена оповестиха на конференция служебният здравен министър Асен Меджидиев и районният министър Иван Шишков.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР