ГЕРБ за пореден път атакуваха БСП заради гласуването в Европейския

...
ГЕРБ за пореден път атакуваха БСП заради гласуването в Европейския
Коментари Харесай

ГЕРБ с атака към БСП заради гласуването в ЕП по казуса с Унгария


ГЕРБ за следващ път нападнаха Българска социалистическа партия поради гласуването в Европейския парламент преди дни по проблема с Унгария. От най-голямата партия разясниха, че техните евродепутати са дали своят вот срещу наказания за Унгария, до момента в който в левицата са били разграничени по тематиката.

"Даваме поредна конференция поради безусловно безпардонното лъготене на госпожа Нинова. Това не е политически конфликт. Това е конфликт на една лидерка на втората по мощ партия и действителността. В Екологичен потенциал нашите евродепутати гласоподаваха срещу декларацията, която приканва за лишаване на гласа на Унгария. Направиха го от кардинални аргументи. Нито една страна, член на Европейски Съюз не може да бъде с лишен глас. Това не е европейска политика “, съобщи Биков.

„ Българска социалистическа партия, които имат 4 евродепутати и те са дали своят вот по 4 разнообразни метода. От това ние си вадим извода, че госпожа Нинова може би показва персонална позиция, а не позицията на Българска социалистическа партия. Тя споделя нашите правила, мисленето на нашите евродепутати, които всички са били в залата и са изразили позицията си. Може да пристигна да стане самостоятелен член на ЕНП “, сподели още Биков.

"Забележете – откакто е минало гласуването, тя е заела позиция. Имаше един настоящ политически лаф – желаех да гласоподавам, само че нямах предпочитание. Въпреки че ни е извънредно неприятно да обясняваме явни неща, бяхме принудени за следващ път да опровергаваме думи на един политик станал прочут с прозвището госпожа Лъжа. Добре лъже, само че все по-недобре с времето стартира да се оправя и с тази служба “, сподели още Биков.

В отговор от Българска социалистическа партия обявиха за NOVA, че още преди дни са дали ясната си позиция че са срещу глобите, тъй като не желаят разграничена Европа, а от всичките им евродепутати единствено водачът на ПЕС Сергей Станишев е дал своя вот в тяхна поддръжка.

Относно това по кое време въпросът, касаещ глобите против Унгария ще бъде подложен в Съвета на Европейски Съюз, Биков разяснява, че това не е ясно и тематиката може да бъде сложена след една, две, даже и след три години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР