ГЕРБ вземаме всички министри, даваме им външно министерство и да

...
ГЕРБ вземаме всички министри, даваме им външно министерство и да
Коментари Харесай

Борисов с нова оферта: ГЕРБ вземаме всички министри, а ПП-ДБ - Външно министерство и регулаторите

" ГЕРБ вземаме всички министри, даваме им външно министерство и да гласуваме регулаторите единствено с техни хора. ", подмятна Борисов, нервиран от тематиката за регулаторите. Преди да формулира новата оферта, той още веднъж се разгласи срещу разделянето им 50 на 50 сред ГЕРБ и ПП-ДБ. По думите му това не подхожда на Конституцията и напомни по какъв начин ГЕРБ не е спирал правото на всички парламентарни обединения да имат свои представители в тях. 

" Това, което приказват, в случай че беше в друго време, щяхте да го обявите за вманиачен. За пръв път разбрах, че министрите в ръководството са второстепенни, а ние сме страна на регулаторите. Колко е неуместно това? ", изрази неразбиране от позицията на ПП-ДБ Борисов.

Борисов изясни и за какво ГЕРБ отстъпи за часа на договарянията в събота и откакто ПП-ДБ се съгласиха с тяхното искане да са в почивния ден, а не в петък, реалокираха утринния начален час за вечерта. Причината - националната конференция на " Да, България "..

" Разговорите за кабинет стартират на следващия ден в 18:00 часа. През деня Христо Иванов има конференцния. Пожелавам триумф, несъмнено. Трогнат съм от поканата, само че моето схващане е министър председател да води договарянията за кабинет, който може да управлява ", разяснява той. " Продължават в неделя, Мария Габриел Габриел си избира министрите, с които може да приказва, договаряме се, през това време по едно и също време се приказва за регулаторите и за правосъдна промяна, и когато сме се разбрали, до няколко дни, решаваме какво вършим ", обясни пътната карта на възможната ротация Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че по негово мнение Асен Василев няма да остане министър на финансите. Той е за съразмерно делене на министрите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

" 100% решението е оставено в ръцете на Мария Габриел. Тя ще работи с тези министри, тя ще носи отговорност и подписът под всяко решение ще е неин. Ако продължат обаче, а те не престават, да сменят поголовно, даже когато са в оставка да подписват контракти за над половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ в оставка, в АДФИ, в Митници, откакто ги предизвестих - мисля, че Асен Василев няма да остане финансов министър. Но, в случай че Мария Габриел може да работи с него, да работи ", разяснява водачът на ГЕРБ.

 

Борисов разяснява още в отговор на журналистически въпрос, че провокации, че е построил " Балкански поток ", не могат да го уязвят.

" Аз се гордея с това, че съумях да запазя България на газовата карта. Аз се гордея, че единственото печелившо дружество в България е " Балкански поток ". Единственото, което ни дава опция геостратегически да имаме функционалност на Балканите. Единственото, което, 100 % е ваше, на страната. И дава опция в този момент, в случай че работеха както би трябвало, да са създали двете разширения и да диверсифицираме Украйна. Трасето през Турция и Гърция са големите потоци, които заобиколят Украйна.

Неслучайно го вадите това, само че аз се гордея с това, освен че няма да ме уязвите ", сподели водачът на ГЕРБ и изброи какъв брой страни, измежду които Сърбия, Северна Македония, Унгария, Австрия, получават газ с помощта на " издигнатото от нас ".

" В Белия дом президентът на Съединени американски щати ми сподели безусловно - насърчавам те да направиш Балкански поток ", постави точка на тематиката Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР