ГЕРБ внесоха в парламента вот на недоверие към правителството. Темата

...
ГЕРБ внесоха в парламента вот на недоверие към правителството. Темата
Коментари Харесай

ГЕРБ внесоха вот на недоверие. Каква е реакцията на парламентарните групи?

ГЕРБ внесоха в Народното събрание избор на съмнение към държавното управление. Темата е неуспех във финансовата и икономическата политика.

Каква е реакцията на парламентарните групи на това искане?

Вотът на съмнение за финансово-икономическата политика към този момент е импортиран от ГЕРБ-СДС с 59 подписа. Те започнаха незабавно съвещания с опозиционните партии, от които стана ясно, че Движение за права и свободи и " Възраждане " ще поддържат вота на съмнение. Малко по-късно предстоят и диалози с Има Такъв Народ, само че те към този момент оповестиха пред медиите, че считат, че това държавно управление би трябвало да си върви. Независимите депутати споделят, че ще гласоподават по съвест. От Демократична България и Българска социалистическа партия застават зад държавното управление, най-малко по предварителните индикации, които дадоха до този миг.

Държавата се намира в стадий на свободно рухване - показват от ГЕРБ като претекст за вота на съмнение. Смятат, че може да получат нужната поддръжка.

" В момента линията сред съпротива и ръководещи е тотално размита. Ние най-малкото имаме съпротива измежду самите ръководещи, което прави всевъзможни обрати вероятни ", сподели Томислав Дончев.

" Разчитаме на всичките рационални партии, групи, депутати, сподели Александър Ненков.



От " Продължаваме промяната " и " Демократична България " дефинираха като безконтролно основаването на политическа неисгурност тъкмо в този момент.

" Аз мисля, че в Народното събрание има задоволително хора, които могат да слагат ползите на страната над своите персонални ползи, тъй че в последна сметка да продължим да работим ", сподели Андрей Гюров.



" Въпросът е дали желаеме да хвърляме страната в безпорядък или търсим решение. Това е изборът ", сподели Христо Иванов.

" Знам, че има доста по-широка поддръжка. Има някакви придвижвания за заплашване на депутатите ", сподели Атанас Атанасов.

От Българска социалистическа партия са уверени, че държавното управление няма да падне.

" Тези, които желаят избор на съмнение - те нямат 121 ", сподели Георги Свиленски.

Някои депутати от " ИТН " към този момент са решили дали да поддържат вота на съмнение.

" Аз персонално " да " и мисля, че има доста аргументи за това. Предполагам, че множеството сътрудници ще са за, само че въпреки всичко би трябвало да беседваме с тях ", сподели Ива Митева.



Отцепилите се ще гласоподават по съвест.

Деян Петков: " До по кое време ще сме висококвалифицирани натискачи на копчета, които нямат право да мислят? Искаме да имаме свободна воля и право на избор ".

Георги Георгиев: " Това е времето, в което ще стане ясно дали Има Такъв Народ е чегъртало ГЕРБ или ще поддържа ГЕРБ ".

Иво Атанасов: " За вота на съмнение ще поддържа държавното управление ".

Бившият състезателен министър Радостин Василев дефинира вота на съмнение като бойкот за страната.

" Изборът е пред завръщане на мафията със своите ПГ ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно с непредвидената, изненадваща, отвратитетлна симбиоза с Има Такъв Народ ", сподели той.



" Вота на съмнение към настоящия кабинет в тоя му състав Има Такъв Народ го даде още когато господин Трифонов съобщи, че излизаме от обединението и от държавното управление ", сподели Тошко Йорданов.

" " ИТН " желаят трети мандат и да образуват държавно управление с кого? Ако ние не сме неуместни. С ГЕРБ и С Движение за права и свободи ", сподели Мирослав Иванов.



Василев призна, че продължава да беседва и с други депутати от " ИТН ", отвън отделилите се петима. Станислав Балабанов го дефинира като напън.

Радостин Василев - министър на спорта в оставка:

" Със сигурност ще ни последват хора.
- Колко?
- В идващите дни ще видите. Мисля, че господин Кирил Петков е узрял, че в случай че държавното управление остане трябват съществени и жестоки ограничения против мафията в България ".

Станислав Балабанов - народен представител от ПГ на Има Такъв Народ: " По най-безпардонния и мутренски метод не престават да се пробват да натискат хора от парламентарната група. Получават и закани към този миг през един нашумял неотдавна юрист ".

Както дадоха обещание ГЕРБ-СДС започнаха съвещания в търсене на поддръжка за вота на съмнение. И я получиха.

" Дали ще подкрепим вота на съмнение - да, ще го подкрепим с концепцията, че продължаваме смяната на почналата смяна ", сподели Мустафа Карадайъ.



" Това държавно управление би трябвало да си върви, то е нездравословно, некадърно и извънредно неспособно и поврежда българския народен интерес ", сподели Костадин Костадинов.

" Сигурни сме, че този избор на съмнение би бил сполучлив. Кирил Петков няма болшинство, което да го поддържа, по тази причина избор на съмнение е най-разумното за страната ", сподели Десислава Атанасова.

След като Българска социалистическа партия към този момент внесоха промени в изборния кодекс с искане за връщане на хартиените бюлетини, през днешния ден това направиха и от ГЕРБ-СДС.

По тематиката работят: Вера Александрова и Милена Кирова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР