ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата срещу червения депутат Елена Йончева

...
ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата срещу червения депутат Елена Йончева
Коментари Харесай

ГЕРБ със сигнал срещу Йончева заради Цветан Василев, тя обяви, че аферата Къщата в Барселона е нашето разследване

ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата против аления народен представител Елена Йончева - тъй като имала общ бизнес с Цветан Василев. ГЕРБ прати данните също до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество и до Национална агенция за приходите. Това стана ясно от думите на депутата на ГЕРБ Делян Добрев и някогашния депутат Антон Тодоров.

Според ГЕРБ Йончева и Василев имали сдружение, 50/50, и активността му подухва подозрения за пране на пари. Причината - въпреки дяловете да са равни, Йончева взела участие с 5000 лв., а Василев - с 315 000 лв.. Освен това компанията " Дайли трейдинг лимитед " била офшорна.
" Имам чувството, че една кака от Българска социалистическа партия е с двата крайници в батака. Мисля, че най-сетне хванахме натясно това, което назоваваме " задкулисие ", сподели Антон Тодоров, представен от " 24 часа ". Той подсети, че когато преди месеци питал Йончева какви са връзките ѝ с Василев, тя уверила, че няма такива. А от извадени документи се вижда, че двамата са съдружници.
“Това е следващ опит за клюка против народен представител и журналист”, незабавно реагира Йончева. И се закани, че ще заведе дело за клюка против Добрев и Тодоров. " Направеното изказване от Делян Добрев и Антон Тодоров е закононарушение ", добави тя.
" Тази опасност, това набеждаване, тази клюка няма да спре нашето следствие за къщата в Барселона, информация, за която към този момент се появи в медиите (бел. ред. - Йончева засяга клипове, пускани във Фейсбук от самодейността " Да спрем разграбването на България). Всичко останало ще чуете в съда ", отвърна тя на директни въпроси за съдружието ѝ с укриващия се в Белград банкер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР