ГЕРБ внася искане за извънредно свикване на парламента заради напрежението

...
ГЕРБ внася искане за извънредно свикване на парламента заради напрежението
Коментари Харесай

ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради напрежението по оста НАТО-Русия


ГЕРБ внася искане за изключително привикване на Народното събрание поради напрежението по оста НАТО-Русия. Това съобщи на брифинг пред медиите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му НАТО слага в бойна подготвеност силите си в Източна Европа поради агресивното държание на Москва. Той посочи, че от непознатите медии е схванал, че редица съдружници на Алианса се въоръжават и изпращат военна мощ на източния фланг.

Борисов попита дали българската войска е в бойна подготвеност. Той добави че имат въпроси към премиера Кирил Петков, външния министър Теодора Генчовска и военния Стефан Янев.

„ Давано ли е, желано ли е позволение за съюзническа бойна техника на българска територия и по кое време? На 21 декември военният министър Стефан Янев изрази позиция, че не е нужно сходно разполагане “, уточни Борисов.

Според него тематиката би трябвало да се разиска в Народното събрание, а депутатите дадат заем на доверие на държавното управление за последващи дейности.

„ Необходима е по-активна позиция на ръководещите. Дрънкат оръжия до нашата граница. Когато се разхождат бойни кораби в Черно море се завършва с туризма. Кой върви на отмора когато над него прелитат изтребители F-35? Затова настояваме всичките тези отговори, ясни позиции – ние сме член на НАТО и бойната подготвеност на НАТО значи бойна подготвеност и за нас “, добави водачът на ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР