ГЕРБ вкарват закон за 18 млрд. в последните секунди на

...
ГЕРБ вкарват закон за 18 млрд. в последните секунди на
Коментари Харесай

Левицата смята, че проектът за частните пенсионни фондове е в ущърб на хората

ГЕРБ вкарват закон за 18 милиарда в последните секунди на това ръководство

„ Буди неразбиране за какво ръководещите вкарват проектозакон за 18 милиарда лв. в последните секунди преди изборите. В момента обсъждаме на първо четене законопроект, който касае 17 милиарда и 400 млн. лв.. От него зависи стабилността на финансовата система и бъдещето на пенсионерите и техните пенсии ", паниката изрази от парламентарната естрада националният представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев по време на дебата за Кодекса за обществено обезпечаване.
„ Изумително е, че решение за 18 милиарда лв. се взима в Бюджетна и финансова комисия комисия, която е второстепенна, а водеща комисия е обществената. Добре, че не е разпределена на комисия по младежта и спорта, защото там най-добре биха реагирали на тези формули ", възмути се от ръководещите социалистът.
Основната институция, която дава гаранции за тези 18 милиарда лв. е Комисията за финансов контрол, а тя е споделила, че се дават непозволени права за свободно предписание с активите на частните пенсионни фондове, разясни прооф. Гечев.
„ Българска социалистическа партия е срещу да се пазят ползите на частните пенсионни фондове в ущърб на хората ", безапелационен е Румен Гечев.
Георги Гьоков също подлага на критика дейностите на ръководещите, откъдето се виждало, че пенсията е обект на политически решения, като разпоредбите се трансформират и пенсията може да остане ненадейно друга. „ С Кодекса за обществено обезпечаване не давате отговори на въпросите на хората ", установи националният представител от Българска социалистическа партия Гьоков.
Той обърна внимание, че с този законопроект не се взема решение въпроса за цялостна и навременна информация за пенсиите на хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР