ГЕРБ винаги се бори за последователност в политиките и развитие

...
ГЕРБ винаги се бори за последователност в политиките и развитие
Коментари Харесай

Милена Дамянова: Външното оценяване e за качество

" ГЕРБ постоянно се бори за поредност в политиките и развиване на страната. През този мандат увеличението на заплатите на учителите бе цел. Средствата за обучение надвишават 1 милиард. 450 лева бе минималната заплатата на учителите при започване на ръководството на ГЕРБ през 2009 година, през днешния ден към този момент тази минимална заплата е 1260 лева ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Милена Дамянова, народен представител от ГЕРБ и ръководител на комисията по обучение.

" Изминалата година бе единствената, в която заплатите не се подвигнаха ", добави гостът.

Тя бе безапелационна, че ГЕРБ отстоява поредно своите хрумвания и цели в образованието, като стимулира младежите да стават учители и има прогрес, само че това е развой, а преходът от остарели към млади учители би трябвало да е равномерен.

Според нея учебното заведение в действителност се трансформира в център за развиване на личността и към този момент се приказва за различен статус на учителя.

Председателят на комисията по обучение отговори на въпроси на възпитаник, който се включи в предаването, като се опита да го убеди, че има потребност от по този начин наречените дребни матури, тъй като задачите на външните оценения не са да правят оценка ученика или да го стресират, а да се усъвършенства средата в учебно заведение, да се усъвършенства качеството.

Милена Дамянова е уверена, че е основана организация за безвредно осъществяване на изпитите.

" Няма по какъв начин да променим образователните стратегии към по-добро, в случай че нямаме резултати от тези външни оценения ", добави тя.

Според нея идната стъпка е да се приказва към този момент за качество, както и за младото потомство, което има напълно други условия и към този момент знае, че ще учи цялостен живот.

Относно отдалеченото образование Милена Дамянова показа, че българската просветителна система е посочила, че не е толкоз консервативна и учителите са дали отговор на провокациите уместно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР