ГЕРБ винаги са били еманация на корупциятаУправляващата коалиция е стабилна,

...
ГЕРБ винаги са били еманация на корупциятаУправляващата коалиция е стабилна,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Наш основен ангажимент е премахването на стария модел, олицетворяван от ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ постоянно са били еманация на корупцията

„ Управляващата коалиция е постоянна, само че още по-важно е какъв брой постоянна е страната. Мерките, които взимаме са съгласно мен верни и единствените вероятни. Говоря за обезщетенията за електричество за бизнеса, приказвам за политиката ни към бежанците и филантропичната помощ към Украйна, както и помощта в обществената сфера- стартира пакет от 20 милиарда лева, който работи от 1 април. Абсурдно е обединението да бъде преформатирана, тъй като тя пристигна на власт с два уговорката – да се бори с корупцията, което и прави – затваряме спецсъдилищата. В момента чакаме и нов закон за напълно нов антикорупционен орган. В същото време другият ни главен ангажимент е да премахнем остарелия модел, който е олицетворен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. ” Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на NovaNews.

„ В момента вицепремиера Нинова към този момент пусна няколко сигнала и през вчерашния ден оповести доста тревожни обстоятелства, които са свързани с инспекция на Сметна палата в Държавна консолидационна компания. Оказва се, че отчетът от въпросната инспекция е засекретен. Очевидно е, че би трябвало да променим закона, който сега не разрешава на Нинова да каже на българските жители за безобразията, които ГЕРБ са правили в ДКК. Данните са засекретени и този отчет е в прокуратурата ”, сподели още той.

По думите му от стотиците сигнали досега резултата постоянно е нулев, когато става дума за Борисов и някогашните ръководещи. „ Кюлчетата и всички тези записи, които излязоха и са доказани – резултат нула % ”, добави депутатът от левицата.

Божанков препотвърди досегашната позиция на Българска социалистическа партия по отношение на спора сред Русия и Украйна. „ Не би трябвало да предоставяме оръжия на Украйна. Тази позиция е гласувана със солидно болшинство в българския парламент, одобрили сме само изпращане на филантропична помощ. Нито един цех не е изнесъл оръжие за Украйна. Твърде доста импровизации има в тази посока, прекалено много хора, които не са специалисти дават мнението си. НАТО не изпраща въоръжение, тъй като е директна интервенция в спора. България не би трябвало да става страна по спора, в името на националния си интерес. ”, безапелационен бе националният представител.

Той дефинира като двуличие държанието на ГЕРБ, които “стоят закичени с лентички в поддръжка на Украйна, а в същия миг гласоподават срещу здравни услуги към бежанците. ”

„ Наша поредна позиция е, че пътят на РСМ към Европа е отворен, когато нашите съседи изпълнят Договора за добросъседство, тъй като поддръжката към Македония не може да бъде за сметка на българския народен интерес ”, съобщи Божанков по отношение на обстановката със северната ни съседка.

Народният представител от Българска социалистическа партия дефинира обстановката с избор за нов началник на Българска народна банка като част от промянта: „ 12 години бяхме привикнали “вожда на нацията ” да показва и да имаме съревнование с един претендент. Тук за първи път има конкуренция и то същинска. Предстои да вземем нашето групово решение кого да подкрепим. Все отново мнението ни продължава да бъде, че щеше да е по-удачно ръководещата коалиция да излезем с един общ претендент за гуверньор на Българска народна банка ” и дефинира като уязвимост невъзможността на опозицията да излъчи собствен претендент.

В умозаключение Явор Божанков бе безапелационен, че е лишено от смисъл изказванието на президента по отношение на отстраняването на фрагменти на служебния кабинет. По думите му служебните държавни управления са спешни и тяхната единствена цел са провеждането на почтени избори и ръководството на страната до идването на постоянен кабинет. „ Така че, в случай че някой желае да има фрагменти в ръководството би трябвало първо да се яви на избори ”, разясни той и добави, че Българска социалистическа партия не се тормози от конкуренция в лицето на Стефан Янев и Мая Манолова, тъй като социалистите са посрещнали и изпратили доста партии в българския парламент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР