ГЕРБ в момента играят ва банк и извиват ръце с

...
ГЕРБ в момента играят ва банк и извиват ръце с
Коментари Харесай

Финансист: ГЕРБ извиват ръце с плана за възстановяване

ГЕРБ сега играят ва банк и извиват ръце с Националния проект за възобновяване и резистентност. Възможно е и да не са подготвени с него. Ако не се оправим с изпращането на проекта в период, значи, че чак през 2022-2023 година ще имаме достъп до тези пари, а не още тази есен.
Това съобщи в ефира на Българското национално радио финансистът и някогашен зам.-финансов министър Любомир Дацов.

Една от главните опорни точки в изявленията на ръководещите от последните дни е точно Планът за възобновяване, щръкнал над бъдещия парламент. Сочен е като една от първите и най-важни задания за новия кабинет.

Само преди ден в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев разгласи, че проектът няма да бъде импортиран в Министерския съвет сега и ще бъде оставен в ръцете на идващия кабинет. Той означи, че няма да има потребност от проверка на документа, тъй като крайният период за подаването му на Европейската комисия /ЕК/ е до края на април.

“Приходната част в бюджета се извършва добре. Проблемът, който се заформя с растящия недостиг, не е разследване на несъблюдение на доходи. Бюджетът към март демонстрира положително осъществяване и е малко над данните за предходната година преди рецесията. Данъчната част не е проблем и не е опрощение за това, което се случва в разходната част, където имаме наклонност за увеличение на недостига поради непремерени политически решения. Разходната част се е нараснала с 25% спрямо предходната година”, счита Дацов.

По думите му преструктуриране на разноските няма да докара до тяхното намаляването, концепцията е успеваемостта на обществените разноски да е по-висока.

“Единственото, което можем да създадем, е да вземаме заеми”, счита още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР