ГЕРБ управляват с 2,5 милиарда лева повечеРекордно ниският бюджетен дефицит

...
ГЕРБ управляват с 2,5 милиарда лева повечеРекордно ниският бюджетен дефицит
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 октомври 2017

ГЕРБ ръководят с 2,5 милиарда
лв. повече


 02-01new

Рекордно ниският бюджетен недостиг за 2018 година, който планирано ще е твърдо под 1 %, ще разреши на ръководещите да вложат 2,5 милиарда лв. повече в републиканския бюджет за идната година. “От тях единствено 700 млн. лв. ще бъдат ориентирани към фонд “Работна заплата ” за бюджетната сфера, напомни пред БНР ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Бизнесмен от Търново
си купи бомбардировач


 05-01

Бизнесменът от В. Търново Иво Табаков си купи бомбардировач, научи “Труд ”. “Да, правилно е. Открих го в насипно положение и започнах да го възвръщам. Успях да намеря, въпреки и мъчно,резервни елементи и сглобихме самолета. Липсваха и доста детайли от структурата, само че намерихме и тях и той към този момент е в достоверния си тип. ”, сподели пред представител на вестника господин

Делото против Марешки
за побой потегля изначало


 10-01a

Делото за изнудване и побой против водача на “Воля ” и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки се връща във Варна и потегля от нулата. Процесът е плануван за понеделник от 13 ч във Варненския областен съд. Наскоро Върховен касационен съд анулира определението на арбитър Красимир Гайдаров, който през април спря процеса и го изпрати в Софийски градски съд, който гледа делата против лица с имунитет. Мотивите на висшите магистрати бяха, че обвиняванията против Марешки са за действия, осъществени през 2014 година, а тогава не е бил народен представител и не е имал имунитет.

Патриархът
откри нов столичен храм


 07-1

На 72-рия си рожден ден патриарх Неофит освети новия храм в столичния квартал “Лозенец ”, наименуван “Въздвижение на Светия Кръст Господен ”. На празника си главата на църквата ни оглави първата Света литургия. Патриархът насочи благопожелание към всички: “Да има такива храмове като този, в който да се молим за богатството на нашия народ и на всеки един от нас ”. На церемонията участва и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Шило в торба и Мумия във властта бодат

 13_kuti

Чак на това равнище не е „ материалът “, с който само разполагат гербаджиите – разбор на доктор Илия Илиев

Дължим на хората понижаване на административната тежест

 росен желязков

Интервю с Росен Желязков, ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР