ГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите позиции

...
ГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите позиции
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Протестът е предвождан от президента

ГЕРБ сме в безспорното си право да отстояваме своите позиции и тези на нашите гласоподаватели. Ние сме законно определени на последните избори и според законите и Конституцията на страната имаме право да упражняваме мандата до февруари месец. Има митинг с разнопосочни претенции, в това число и за оставка на държавното управление и основния прокурор. Той е предвождан от Румен Радев, който се оказа най-високопоставеният представител на митинга. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова на регионално заседание в Смолян, на което участваха евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, регионалният координатор Николай Мелемов, депутатът доктор Красимир Събев, общински ръководители и кметове на ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.

" Провокациите не стопират и целят да изнервят ситуацията, само че радикално друга е обстановката на жълтите павета и в другите обитаеми места. Тук хората разсъждават рационално и схващат всички провокации, като резултатите от коронакризата през зимните месеци. Социалните и икономическите последици към момента не са достигнали оптималния си мащаб. Всичко това изисква страната да си е на мястото и да реагира съответно, да има Народно заседание, което да може да трансформира законите по този начин, че да се приспособяват към всички провокации на кризата'', сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Тя разяснява, че има известно недоумение в следствие от спекулации по концепцията за привикване на Велико национално заседание.

" Този митинг стартира с настояването за неговото привикване и когато го декларирахме и казахме, че щом обществото е разграничено, значи има потребност от нов публичен контракт. Тогава протестиращите взеха решение, че не се постанова привикване на Велико народно събрание и обявиха, че ГЕРБ с този ход желае да печели време. Това не е така'', акцентира доктор Дариткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР