ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов,

...
ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Деница Сачева ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов

ГЕРБ си има министър председател и той се споделя Бойко Борисов, всичко останало са медийни спекулации.

Това сподели пред " Здравей, България " по " Нова телевизия " министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

" Самият факт, че толкоз доста хора от ГЕРБ са спрягани за благоприятни условия за министър председател, приказва, че в партията има персони и министър председателят е съумял да събере подобен екип от персони. Всичко друго са медийни спекулации и нищо повече “, добави Сачева.

По думите ѝ опциите към този момент са доста ясно обрисувани:

„ След началото на новия парламентарен сезон ще се търси парламентарна поддръжка за това дали идващите избори да бъдат за Велико народно събрание. Не мисля, че крайният резултат може да бъде съдбоносен. Консултациите още не са почнали. Това, което направи министър председателят Борисов с предлагането за привикване на Велико народно събрание и за Конституция, е огледален облик на всичко, което желаят парламентарната, извънпарламентарната съпротива и хората на улицата. Ако някой не харесва кривото огледало на своите показа, това не е проблем на партията, която предлага това, което хората желаят. Всичко, което желаят хората, съставлява това, което предлагаме “, сподели още тя.

„ Ние постоянно сме говорили за това, че би трябвало да има настоящо Народно заседание по отношение на идната зима и идните проблеми, които би трябвало да бъдат решавани. Това е била тезата, която постоянно сме застъпвали. След като има толкоз доста хора, които считат, че посредством предложенията си могат да вземат решение проблемите на хората през идния есенно-зимен интервал, дано да забележим дали това е допустимо и действително. Много е елементарно да се вършат разнообразни хепънинги и пърформанси, елементарно да се замерват с яйца и домати институциите, само че дано да забележим има ли хора, които могат да оферират действителни решения на действителните проблеми, тъй като на този стадий такива не виждаме. Премиерът предложи един кулоар за други възможности и вероятни решения и дано чуем кой какво предлага “, добави тя.

Социалният министър уточни, че нямат терзания от длъжностен кабинет.

" Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са проведени от длъжностен кабинет. През 2017 година служебният кабинет беше назначен от Румен Радев. Въпросът е кой би бил в този длъжностен кабинет ", съобщи Сачева.

„ Наскоро Стратегическият съвет при президента показа един собствен отчет. Хората, които бяха към президента Радев, това ли би бил служебният кабинет? Александър Малинов ли е бъдещият длъжностен министър председател? Адвокат Шейтанов ли е бъдещият длъжностен обществен министър? Г-н Еленко Божков се опита да направи съвсем терористичен акт в метрото на София”, разяснява още Сачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР