ГЕРБ ще внесе пакет от спешни законови промени, които да

...
ГЕРБ ще внесе пакет от спешни законови промени, които да
Коментари Харесай

ГЕРБ иска законодателни промени в помощ на бежанците от Украйна

ГЕРБ ще внесе пакет от незабавни законови промени, които да дадат право на леговище по омекотен ред на бягащите от войната украински жители, съобщи БНР.

"Тези бежанци, които влизат в страната ни, имат потребност от достъп до здравни грижи, психическа поддръжка, обществено подкрепяне и за задачата би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения, с цел да може да бъде променено законодателството по този начин, че да им даде достъп до нашата здравна и обществена система ", сподели депутатът Деница Сачева, а сътрудника ѝ Радомир Чолаков посочи:

"При идване в България тези хора би трябвало да получават незабавно настаняване в общински или държавни жилища или в частни жилища, в хотели, като страната съгласно нас би трябвало да поеме разноските до размера на един общински наем в съответната община.

Да получават право на труд ex lege - това значи автоматизирано. Отпускане на помощи за безработни като за български жители. Трябва да получават място в детски ясли, детски градини и учебни заведения. Предвиждаме също да се посещават езикови курсове, които да са за сметка на държавния бюджет ".

Срокът за даване на тази помощ да е 18 месеца, оферират още от ГЕРБ.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР