ГЕРБ ще сезират Конституционния съд за решението на НС за

...
ГЕРБ ще сезират Конституционния съд за решението на НС за
Коментари Харесай

Нанков: Решението за АПИ е тежко нарушаване на закони

ГЕРБ ще сезират Конституционния съд за решението на Народно събрание за АПИ да заплати половината от средствата, които се дължат на пътните строители.

Според някогашния районен министър Николай Нанков има нарушение на закони.

„ Подобен вид решения са напълно в компетенциите на Министерския съвет, а и за следващ път сме очевидци на извънредно тежко нарушение на законите, даже на Конституцията. По отношение на изпълнителната власт има нарушение на няколко закона, в това число в закона за Държавния бюджет за 2022 година и очевидно нарушение на закона за публичните също “, изясни той пред БТВ.

Нанков сподели още, че от ГЕРБ желаят сертифицирани утвърдени разноски по осъществени от компаниите действия на пътя да бъде платена на 100% и добави, че няма терзания от инспекции.

Той разяснява и че всички контракти са законни.

Абсолютно законни са за страната договорите и са преференциални, добави Нанков.

На въпрос за какво от налични 710 милиона са сключвани контракти за над 3 милиарда той отговори:

„ Това са характерен вид контракти, в които се правят оценка единичните цени, оптимални единични цели, които влизат надлежно в Комисия и са част от оценката на самите предложения. Когато имаме оптимални пределни единични цени не могат да бъдат надвишавани. Т.е. за прогнозните казусът е различен. Те са единствено с цел да се формулира някаква прогноза на база на минал интервал “, изясни още Нанков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР