ГЕРБ ще са първа политическа сила, “Има такъв народ“ остава

...
ГЕРБ ще са първа политическа сила, “Има такъв народ“ остава
Коментари Харесай

Тренд: ИТН остава извън парламента, партията на Янев губи подкрепа

ГЕРБ ще са първа политическа мощ, “Има подобен народ “ остава отвън Народното събрание, а “Възраждане “ изравнява Българска социалистическа партия. Това демонстрира проучване на “Тренд “ за електоралните настройки по поръчка на вестник “24 часа “, извършено в интервала 5-12 юли измежду 1005 пълнолетни българи.

Ако изборите бяха през днешния ден, партията на Бойко Борисов би имала поддръжка от 23.6%, а “Продължаваме смяната “ от 21.4%, Движение за права и свободи е трета с 10.7%,следва Българска социалистическа партия – 9.8%, и с съвсем същия резултат – “Възраждане “ – 9.6%. “Демократична България “ е шеста с 6.9%, а седмата групировка в Народното събрание ще е новата партия на Стефан Янев “Български напредък “ – 5.7%.

Според изследването “Има подобен народ “ и групировката към Янев бележат ерозия.

“Има подобен народ “ остава под чертата с 3.8%, а “Български напредък “ губи с близо 2% спрямо май.

“Изправи се, България “ и Вътрешна македонска революционна организация остават с поддръжка от надлежно 1.6% и 1.1% от гласуващите.

Кабинетът на Кирил Петков приключва своя мандат с 22% позитивна оценка за неговата работа и 70%, които го правят оценка негативно. В последните три месеца не се регистрира динамичност в тези стойности.

За сметка на това оценката за работата на Народното събрание е в продължаваща наклонност на утежняване на стойностите, като през този месец позитивните оценки са 14%, а негативните - 77%.

Песимистични наподобяват упованията на българите за икономическото състояние в страната за идната една година. Общо 45% чакат утежняване, а единствено 15% - усъвършенстване. Същото се отнася и до упованията за виталния стандарт.

От запитаните 37% са на мнение, че стандартът им ще се утежни в идната една година, а 17% считат, че ще се усъвършенства. Подобни високи стойности и на двата знака са регистрирани преди към две години – при започване на коронавирус пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР