ГЕРБ ще предложи за кмет на София човек, който е

...
ГЕРБ ще предложи за кмет на София човек, който е
Коментари Харесай

Не търсим някакъв експеримент. ГЕРБ се регистрираха за местните избори

ГЕРБ ще предложи за кмет на София " човек, който е квалифициран ". Това сподели депутатът Тома Биков в сряда, откакто партията се записва за локалните избори през октомври в Централната изборна комисия (ЦИК).

" Не търсим някакъв опит ", сподели той пред публицисти по отношение на претендента за кмет на София, само че не сподели кой ще бъде той.

Много от претендентите за кметски постове на ГЕРБ към този момент са известни. Все още обаче не е ясно обаче кой ще води листите в Пловдив, София , където обичайно е най-голямото състезание.

Същевременно " Продължаваме-промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ), които се, оповестиха своето в края на юни.

В сряда Георг Георгиев , ръководител на младежката организация на ГЕРБ, заяви, че партията има претенденти във всички 265 общини на страната.

" Тръгваме към победа на локалните избори с вярата, че това само може да предотврати това, което се случи на национално равнище последните две години, да се случи и на локално през идващите четири години ", сподели още Тома Биков.

Макар да не е оповестила цялостния си лист с претенденти, представители на партията към този момент потвърдиха някои от тях:
Бургас : Димитър Николов, кмет на града от 2007 година Монтана : Златко Живков, кмет на града от 1999 година Враца : Калин Каменов, кмет на града от 2015 година Хасково : Станислав Дечев, кмет на града от 2019 година Велико Търново : Даниел Панов, кмет на града от 2011 година Стара Загора : Живко Тодоров, кмет на града от 2011 година

Партията удостовери информацията за номинациите на Дечев, Панов и Тодоров пред бТВ.

Издигането на Димитър Николов за нов мандат беше изненада, откакто още предходната година Борисов заяви, че партията няма да издига за нов мандат кметовете на София, Пловдив и Бургас. В началото на месеца обаче персонално Борисов заяви, че Николов още веднъж ще бъде техен претендент.

За нов мандат сигурно няма да бъдат издигнати Йорданка Фандъкова и Здравко Димитров, досегашните кметове на София и Пловдив. ГЕРБ не оповестява коя ще бъде номинацията и във Варна, където дълги години кмет е Иван Портних (ГЕРБ).

13 септември е крайният период за подаване на документите за регистрация на политическите обединения в ЦИК. Срокът за регистрация на кандидатските листи в общинските изборни комисии е 26 септември.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР