ГЕРБ ще направи законодателни постъпки, за да възстанови предишното преференциално

...
ГЕРБ ще направи законодателни постъпки, за да възстанови предишното преференциално
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Негативите от пакетирането с ДПС са основна причина за хода на Борисов

ГЕРБ ще направи законодателни действия, с цел да възвърне предходното преференциално гласоподаване, стана ясно след съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикано през вчерашния ден от премиера Бойко Борисов. Той съобщи, че е упълномощил на ГЕРБ да започват и процедура за нов състав на Централната изборна комисия, въпреки да посочи, че на никое място в закона няма категорично изискване изборът на нов състав да е привързан с приключване на мандата.

" Не чаках тъкмо подобен ход. Този проблем към този момент се беше разредил. В политическата логичност това е повече в интерес на Българска социалистическа партия, в сравнение с ГЕРБ. Вместо да се тушира напрежението, то изпъква и още претенции на Българска социалистическа партия би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се върнат в залата в Народно събрание, сподели в изявление за " Нещо повече " по БНР Евелина Славкова от Изследователски център " Тренд ".

Обществените настройки, че се лишава нещо от жителите, също са причина Борисов да реагира по този метод, добави социологът.

Според нея Българска социалистическа партия в тази ситуация също в някаква степен си вкарват автогол с тази решителност да продължат да бъдат отвън Народното събрание.

" Смятам, че Българска социалистическа партия ще намерят причини да се върнат в Народното събрание, тъй като всяка такава партия натрупа по-скоро негативи. На хората не им е ясно за какво се прави това, щом депутатите са определени в Народното събрание. "

Според Славкова " пакетирането на ГЕРБ с Движение за права и свободи е от главните аргументи ГЕРБ да даде крачка обратно, тъй като носи огромни негативи. "

Недоумявам за какво Движение за права и свободи упорстват за преференциите, тъй като тъкмо те отлъчваха спечелилите с преференции. Движение за права и свободи по-скоро използваха това с ловък политически ход, с цел да покажат, че някои неща зависят от Движение за права и свободи и Оперативна програма не са толкоз благонадежден съдружен сътрудник на ГЕРБ, сподели още Славкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР