ГЕРБ ще ги заболи като видят резултатите от местния вот,

...
ГЕРБ ще ги заболи като видят резултатите от местния вот,
Коментари Харесай

Дайнов: Ако ГЕРБ загуби София, ще се разпадне и всеки ще иска да им тегли по един шут

ГЕРБ ще ги заболи като видят резултатите от локалния избор, както сега в Русия хората на Путин се вършат, че нищо не е станало, само че от тези загуби ги заболя, съобщи политологът Евгений Дайнов в изявление за Радио " Фокус ".

``
реклама

Той разяснява и ареста на някогашния основен редактор на вестник „ Дума “ и деен русофил Юрий Борисов по отношение на следствие за шпионаж в интерес на Кремъл.

" Знаем няколко неща – първо, че ръководещата върхушка в България не работи нито кардинално, нито законно. Те постоянно търсят някакъв интерес – партиен или финансов. Затова всичките тези неща с арести и гръмки каузи – те се провалят и са политически игри. А Гешев, който организира тази интервенция, в доста по-голяма степен е податлив да играе политически игри, а не да следва правораздаването, в сравнение с даже Цацаров. Събираме тези две неща дружно и си споделяме следното – в обстановка, в която е съвсем явно, че ГЕРБ ще загуби София, емблемата й – там, откъдето потеглиха, се вършат някакви политически игри да не бъде тази загуба доста мъчителна или да не се случи въобще ", сподели Дайнов.

Според него обаче би трябвало да се изчака да се види какво ще се случи – дали на Юрий Борисов ще му бъде повдигнато обвиняване.

" Ако не бъде повдигнато, ще знаем, че това е опит за активизиране на така наречен градски десен глас в София. Да си кажат – а бе, Бойко Борисов може да е всевъзможен, може да прави всевъзможни зулуми, обаче най-малко не е болшевик – което градските хора в София постоянно са склонни да си мислят, забравяйки, че той е бил 13 години член на Българска комунистическа партия ", добави политологът.

Според Дайнов за пръв път от много време всички хора в България надушват, че този път ГЕРБ може да бъде продънен на доста места, само че най-емблематично в София.

" Ако ГЕРБ бъде продънен в София, се трансформира мигновено политическата настройка в цялата страна. А даже на елементарните хора, които не се занимават с политика, доста им е писнало от ГЕРБ. Особено от локални такива сатрапи, феодали, гаулайтери, изнудвачи – те стигат до всяко магазинче и до всяка работилничка тези хора в своите изнудвания и на гласоподавателя му писна, и по тази причина всички гледат София. Първо, борбата е в София, която е столица; второ, оттова потегли ГЕРБ и всички се надяват там да стане нещо, което да прекърши ГЕРБ ", счита той.

Евгений Дайнов разяснява и оповестеният компромат от уеб страницата ПИК против претендента на „ Демократична България “ за кмет на София.

" Има нещо доста необичайно в отношението на властовата върхушка към „ Демократична България “ и хората, които са към нея. Хем не би трябвало да ги е боязън, тъй като виждаме, че „ Демократична България “ няма силите да образува държавно управление или нещо сходно, хем това е може би единствената мощ, която приказва за политически неща, т.е. за политики, за правила, за полезности, и някак си ръководещата върхушка я е боязън от това нещо – че някак си се излага тя – върхушката, тя от дълго време не приказва такива неща, тъй като не има вяра в правила и полезности. Докато някой стърчи и ти вика – но чакай в този момент, политиката е това да работиш за общото богатство, а не да превземаш на хората компаниите – това явно доста ги ядосва. И отговорът е хем, че им се подмазва по някакъв метод, да вземем за пример нотата на Министерство на външните работи към Кремъл за тази галерия беше чисто подмазване на градския електорат в София – да им се покаже – а бе ние тук в действителност сме едни прогресивни десни евроатлантически хора. Та това е парадоксът. И тъй като ги е боязън, излишно към този момент, в случай че гледаме единствено локалните избори, само че ги е боязън доста от хора, говорещи кардинални и ценностни неща, те по тази причина се пробваха да ударят точно този претендент, а не някакъв различен ", сподели политологът.

Дайнов е уверен и че " в случай че се завърти акцията и се види, че Манолова излиза на втори тур вероятно против Фандъкова, там някъде и нея ще я попилеят с нещо не по-малко грозно ". Според него създателите на компромата против Борислав Игнатов (ДБ) са си сбъркали си " таргет групата ".

" Този компромат би сработил в някаква доста задънена патриархална провинция. Но тъкмо в София дава противоположен резултат, естествено. Ако ти искаш да привлечеш или да неутрализираш по някакъв метод десния градски електорат, ти не ползваш подобен компромат, ти ползваш някакъв различен компромат. Което още веднъж издава тази нерешителност във върхушката във връзка с „ Демократична България “, издава неведение със обстановката и по какъв начин да се оправят с нея, и в последна сметка окуражава всички тези хора в България, на които им е омръзнало да гледат самодоволните физиономии на локалните гербаджии ", безапелационен е професорът.

Според него, в случай че ГЕРБ загуби София, това е цялостна злополука за тях, тъй като тогава всички ще им скочат на главата.

" Всички ще видят, че ГЕРБ са побеждаеми, а защото стотици хиляди, милиони хора в България имат да си връщат на ГЕРБ за нещо, ГЕРБ свършват, т.е. стартират да се разпадат сега, в който изгубят София. Не тъй като сами ще се разпаднат, а тъй като всички ще стартират да ги ритат. То е ясно, че са се спънали, полетели са да падат, и всички ще гледат да им теглят по един шут, с цел да им забързат рухването ", безапелационен е Дайнов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: