ГЕРБ се опитват да скрият реалния модел на управление на

...
ГЕРБ се опитват да скрият реалния модел на управление на
Коментари Харесай

Калоян Методиев: При голямо недоволство ГЕРБ ще ”жертва” Банов

ГЕРБ се пробват да скрият действителния модел на ръководство на страната зад мантрата на триумфите, а действителни знаци за публичните настроения у нас няма. Това мнение изрази политологът Калоян Методиев.
Методиев разяснява, че министър председателят Бойко Борисов съзнателно заобикаля коментар по абсурда „ Ало, Банов съм “, тъй като показва действителното действие на институциите.

„ Опозицията би трябвало да управлява ръководещите и да им изкарва нещата, които са неправилни. Така върви демокрацията, стопанската система, обществените системи и така нататък Губещите, с помощта на бохемския метод на ръководство на министъра на културата, това са ръководещите “, съобщи Методиев и добави, че сега ГЕРБ изчакват развиването на абсурда и при прекомерно огромно публично неодобрение ще „ жертват “ културния министър Боил Банов.

Политологът посочи, че сходни огромни кавги ежеседмично съпътстват ръководството на ГЕРБ и актуалният просто съответства с началото на предизборната акция.

„ Българска социалистическа партия залагат на оптимално нападателно държание, на оптимално прилепяне – тотално отричане на ГЕРБ и фронтална офанзива – стълкновение с ръководещите и прокуратурата. ГЕРБ са в отбранителна позиция, ще се отбраняват до живот и гибел. Те желаят да стигнат до тези избори и да ги завоюват. В Българска социалистическа партия ярките имена са Нинова и Йончева, които изнасят офанзивата. Не виждам всички от партията да имат този хъс за конфликт. Наблюдава се някаква консолидация към водачеството след конгреса (на БСП). Не съм сигурен до каква степен е откровено “, счита Калоян Методиев.

Според него е невероятно да се каже какви са публичните настроения преди изборите, а в общественото пространство се пласират неразбираеми проучвания.

„ Не съм сигурен до каква степен в България има свободна воля и хората не ги е боязън да показват мнението си. Не знаем сега какви са действителните публични настроения. Нямаме действителен знак. В прилежаща Сърбия в 52 града излязоха на митинг под надпис „ Вучич символизира бандитизма в Сърбия “. В България при тази система и африканското 111-то място по независимост на медиите ние не можем да знаем каква е действителната картина. Мантрата за триумфите не дава отговор на действителностите “, счита Методиев.

Той добави, че сигналите от президентството за основаване на придвижвания и по-активно присъединяване в политическия живот не са инцидентни.

„ Има социална нужда от смяна и тя минава през нови политически субекти, придвижвания и изложение на някакви настроения. Обществото търси смяна, излаз. Светът даде оценка „ Слаб 2 “ на България. Ние сме на неповторимо място във връзка с демография, приходи, корупция, минимална заплата, вложения под тези в Конго и Судан, междинна заплата двойно под румънската, отопляване на жилища, непорочност на въздуха. Просто не се сещам индикатор, по който не се сринахме. Говоря с данни на Организация на обединените нации, Европейски Съюз, Трансперъси интернешънъл “, сподели Методиев.

Според него, националистическите партии са изгубили позициите си по значими тематики, а извънпарламентарната десница няма съвсем никакви шансове на идните евроизбори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР