ГЕРБ се държат като балканска корумпирана левица, а се представят

...
ГЕРБ се държат като балканска корумпирана левица, а се представят
Коментари Харесай

Р. Кънев: Кражбата на еврофондове е основа на корупцията в България

ГЕРБ се държат като балканска корумпирана левица, а се показват за европейска дясна партия. Кражбата на еврофондове е основата на корупционната среда в страната. Кьовеши е осъдила десетки политици поради еврофондовете. Това съобщи лидерът на евролистата и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.
Той изрази поддръжката си за кандидатурата на госпожа Лаура Кьовеши за европейски прокурор. По думите му и Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ имат боязън от този избор: „ Те имат натурален боязън, че мощна Европа ще може непосредствено да повдига обвинявания за обири на еврофондове. Те съумяват да излъжат гласоподавателите си, че са единствените други възможности “, уточни зам.-председателят на ДСБ.

Радан Кънев акцентира, че гласоподавателите в дясно и в центъра не са разграничени, разпилени са водачите. „ Когато не видят опция те са изплашени да не пристигна Българска социалистическа партия на власт и гласоподават за ГЕРБ. Бойко Борисов е като Тодор Живков за доста млади българи, които са били ръководени от него през по-голяма част от съзнателния им живот “, акцентира той.

„ Ние сме потвърдили, че можем да създадем компромис и можем да влезем във властта, когато има потребност, само че можем и да се откажем от нея, когато не сме съгласни с избрани политики. Не би трябвало да допуснем гласоподавателите да преминат в Българска социалистическа партия като протестен избор, а да видят, че има готова дясна опция “, разяснява още Кънев.

Нямах проекти за идните 5 година да се кандидатирам, само че с отхвърли на Светослав Малинов трябваше за часове да реша дали ситуацията постанова да заема мястото му в дясната евролиста. Аз влизам в евроизборите, с цел да печеля едно или две места в Екологичен потенциал. Изпълнявам упованията на гласоподавателите, изясни той присъединяване си в евроизборите като лидер на листата на Демократична България. „ Аз ще бъда член на групата на ЕНП. Ще работя обаче за промени вътре в ЕНП. При нас има независимост на преференции, ние всички сме равностойни. За нас е значимо не в коя група ще сме, а каква политика ще пазиме. Европа върви към консолидация “, добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР