ГЕРБ-СДС водят на коалицията ПП-ДБ с 1,3%. Това показва проучване

...
ГЕРБ-СДС водят на коалицията ПП-ДБ с 1,3%. Това показва проучване
Коментари Харесай

Сова Харис: ГЕРБ-СДС водят на ПП-ДБ с 1,3%, оспорвана е борбата за третото място

ГЕРБ-СДС водят на обединението " ПП-ДБ " с 1,3%. Това демонстрира изследване на социологическата организация " Сова Харис ", поръчано от ПИК Броудкастинг АД. Едва 20% от гласоподавателите считат, че в границите на 49-я парламент може да се излъчи устойчиво държавно управление.

Резултатите от проучването демонстрират, че не би трябвало да чакаме прилив на гласоподаватели в резултат на предизборната акция. 42,4% от всички гласоподаватели декларират, че сигурно ще гласоподават на идните на 2 април парламентарни избори. Това значи, че до урните се чака да отидат сред 2,7 и 2,8 млн. души.

Според направените заявки, най-голяма поддръжка се чака да получи обединението ГЕРБ-СДС – 25,9% от действителните гласове. Следва я обединението ПП-ДБ с непосредствен резултат от 24,6%. Този резултат не доближава сбора на подадените по настрана за двете партии гласове на последните парламентарни избори.

Очертава се оспорвана битка и за третото място сред Движение за права и свободи (12,8%) и Възраждане (12,6%).

За Българска социалистическа партия с 7,8% можем да заявим, че сигурно ще влезе в идващия парламент, само че на неуютното за до неотдавна водеща групировка пето място.

Регистрираните резултатит демонстрират, че " Левицата! " (4,1%) е напът да прескочи изборната преграда. Съвсем покрай тази опция е и «Български възход» (3,9%). Засега наклонността и на двете обединения се обрисува като позитивна. Според проучването, не по този начин стоят нещата с «Има подобен народ» (2,9%). Дали заради непокрити упования или поради отделянето на водещи специалисти от тази партия в нов политически индивид, трендът при тях е в отрицателна посока. Вероятно за сметка на това коалиция

Коалиция " Заедно " отбелязва наличие, което, въпреки и да е надалеч от бариерата за влизане в Народното събрание, получава доверие, което надвишава 4те %.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР