ГЕРБ-СДС води с 1,6 на сто пред ПП-ДБ и това

...
ГЕРБ-СДС води с 1,6 на сто пред ПП-ДБ и това
Коментари Харесай

Медиана дава преднина от 1,6 на сто на ГЕРБ и 7 партии в НС

ГЕРБ-СДС води с 1,6 на 100 пред ПП-ДБ и това е най-голямата " разлика ", регистрирана при последните огласени социологически проучвания. " Възраждане " изпреварва Движение за права и свободи също с малко над 1 на 100. А бариерата за Народното събрание минават не пет или шест, а цели седем партии. Над 4 % са и " Български напредък ", и " Левицата ".

Данните са от национално представително изследване на " Медиана ". 
Изследването е извършено в интервала – 17 - 22 март 2023 година г. с 978 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.
Тези данни не са предизборни прогнози. Те демонстрират предизборните настройки към момента  - към 23 март 2023 г.  (своеобразна моментна „ фотография “ на  обществено-политическите настроения). Тези настройки могат да подлежат на смяна в оставащите 9 дни до изборите. Още повече, че все още 10 % от гласоподавателите, които декларират, че може да отидат до  урните, не са решили твърдо дали ще го създадат и за кого ще гласоподават – това съставляват към 250 хиляди колебаещи се евентуални гласоподаватели, които могат фрапантно да трансформират актуалната картина, прецизират от " Медиана ".

Изследването регистрира единствено настройките вътре в страната, само че не и измежду гласуващите българи в чужбина.

Към момента данните демонстрират, че се задават поредните „ избори с най-ниска изборна интензивност “. Данните демонстрират, че пред урните могат да се чакат към 2,5 млн. гласоподаватели.




Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР