ГЕРБ-СДС ще положи усилия до края, за да бъде съставено

...
ГЕРБ-СДС ще положи усилия до края, за да бъде съставено
Коментари Харесай

ГЕРБ: Надяваме се партии да преосмислят позициите си, но няма да правим аритметично мнозинство

ГЕРБ-СДС ще постави старания до края, с цел да бъде формирано държавно управление в границите на 48-ото Народно събрание. Това обявиха от обединението след диалог с контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.  
Прочетете още
„ Надявам се обаче, че в идващите дни някои от парламентарните групи ще премисля своите позиции. Трябва да се взимат решения и те би трябвало да почиват на разсъдъка. Ситуацията е тежка, има доста рецесии, с които би трябвало да се оправим “, съобщи изрично Десислава Атанасова, допълвайки, че не е време за демонстрация на политическо его.  

Стана ясно още, че ГЕРБ ще се опита да сформира държавно управление с партиите, съгласили се на диалози с тях.

Те обаче не са уверени, че в границите на този парламент, ще се образува ръководещо болшинство. „ Ако е допустимо, то това би трябвало да е на база подобие в правила и позиции. Няма да си позволим аритметично болшинство, смятайки да минем 120. Подобно държавно управление, като последното титулярно, става безпомощно “, добави Томислав Дончев.

 „ Можем ли да дефинираме еднообразно проблемите на страната и техните решения, следва да се разбере точно след встъпване в диалози “, съобщи Даниел Митов. Той прикани за демонстрация на балансираност и разсъдък. Иначе добави, че „ в случай че можехме да формираме ръководство сами, ние щяхме да го създадем. Българския народ е отредил това състояние и ние не се отдаваме на триумфализъм “.

По време на срещата с контактната група са били разисквани значими тематики, засягащи страната, в това число през измерението на наказателния развой, добави Атанасова. „ Говорих ме дали ще има Народно заседание през идващите месеци. Ако това зависи от нашата парламентарна група – ние ще опитаме до края “, съобщи още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР