ГЕРБ-СДС ще поиска увеличение на добавката за работа в ковид

...
ГЕРБ-СДС ще поиска увеличение на добавката за работа в ковид
Коментари Харесай

Проф. Балтов: ГЕРБ-СДС ще поиска увеличение на добавката за работа в ковид среда

ГЕРБ-СДС ще изиска нарастване на добавката за работа в коронавирус среда, заяви проф. Асен Балтов, народен представител от парламентарната група на групировката.

„ Ковид добавката е едно от нещата, които ние желаеме да бъде променено и за това ще молим в новия бюджет – да бъде направено по този начин, че да бъдат увеличени тези, които са по член 5 от бюджета за Здравноосигурителната каса, които минават посредством трансфер от Министерството на здравеопазването. Но това ще бъде тематика може би на диалог в края на месец януари и началото на февруари ", изясни той пред " Фокус ".

" Единственият механизъм сега е с даването на средства посредством трансфер от бюджета към Министерство на здравеопазването към Национална здравноосигурителна каса, само че това ще стане ясно може би в края на месеца “, посочи проф. Балтов.

Той уточни, че за разликата от четвъртата коронавирус вълна, тази се популяризира с по-висока скорост и скоро ще има огромен напън в болничните заведения. Относно ограниченията от ръководещите ни, проф. Балтов съобщи, че не вижда към момента такива подхванати.

„ Единствено новата мярка, която виждаме, е плановият банкет, който е спрян сега в София и карантината, която пада от 14 на 10 дни “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР