ГЕРБ-СДС ще направи оценка на управлението досега при ротацията. Следим

...
ГЕРБ-СДС ще направи оценка на управлението досега при ротацията. Следим
Коментари Харесай

Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще направи оценка на управлението досега при ротацията

ГЕРБ-СДС ще направи оценка на ръководството до момента при ротацията. Следим по какъв начин извършват функционалностите си обособените министри, има анонимници, които и аз не мога да изтъквам като имена. Наблюдаваме ресорите и виждаме, че в някои от тях министрите не се оправят. След ротацията може да желаеме да сложим по-опитни хора на техните места. Ако падне финансовият министър, значи държавното управление е неуспех и би трябвало да подаде оставка. Такава промяна става доста мъчно. Това сподели в предаването " Твоят ден " по Нова нюз Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

Според него най-трудно се сменя финансов министър. " Имаме огромни цели - Шенген, еврозона, ПВУ, позицията ни за войната в Украйна, в тази посока се управляват прецизно стъпките, които подхващаме. По отношение на оперативното ръководство имаме различия. Събраният Данък добавена стойност спрямо предходната година е по-нисък. Имаме понижаване на събираемостта и това ни тормози, тъй като е главният приходоизточник. Трябва да покажем трайно осъществяване на критериите за финансова непоклатимост ", уточни той.

По думите му няма догадка Движение за права и свободи да получи министри в този кабинет. " Ако има настройка да стане част от болшинството, партията ще си предложи свои претенденти, само че това няма да пристигна от нас. Вотът на съмнение няма да мине, в сегашната обстановка това е най-хубавото допустимо държавно управление ", съобщи Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР