ГЕРБ-СДС са с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се

...
ГЕРБ-СДС са с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се
Коментари Харесай

„Екзакта“: ГЕРБ-СДС водят на ПП-ДБ с 9.5%, вторият, третият и четвъртият се вместват в 2.6%

ГЕРБ-СДС са с над 9% преднина пред ПП-ДБ, Движение за права и свободи се подрежда на трето място. Това са данните от изследването на „ Екзакта Рисърч Груп “, финансирано със лични средства и извършено в интервала от 11-18 април, които бяха показани в аудиокаста на „ Фокус “ „ Това е България “ от Лидия Йорданова, притежател и шеф на социологическата организация.

„ Делът измежду гласуващите на ГЕРБ-СДС е 25.9%.

Електоралният дял на ПП-ДБ е 16.4%,

на Движение за права и свободи е 14%,

на „ Възраждане “ е 13.8%.

Българска социалистическа партия има електорален дял от 9.6%,

„ ИТН “- 5.2%.

Други партии – по-малки, разнообразни, от тези упоменатите, които са парламентарно показани, вкупом получават близо 8% – по-точно 7,7% “, сподели Йорданова, базирайки се на данните.

Според изследването хората, които ще гласоподават с „ не поддържам никого “, са 7,4%.

Попитана дали е допустимо да има сюрпризирани в подреждането на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ след вота, тя сподели: „ Не просто позволявам, а съм длъжна да позволявам “.

„ Разликата сред второто, третото и четвъртото място се вмества в размера на статистическата неточност, която при сходни демоскопски изследвания възлиза на плюс/минус 3%. Абсолютно невероятно да сме безапелационни при такива данни кой е втори, кой е трети, кой е четвърти “, безапелационна бе тя.

„ Едно е несъмнено – в борбата за парламентарния избор ГЕРБ излиза с първия резултат, който е с една доста сериозна преднина. По мое мнение тя мъчно може да бъде преодоляна от каквато и да е акция “, съобщи Йорданова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР