ГЕРБ-СДС са разчитали на подкрепа най-много на групата на Демократична

...
ГЕРБ-СДС са разчитали на подкрепа най-много на групата на Демократична
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Разчитахме най-много на ДБ

ГЕРБ-СДС са разчитали на поддръжка най-вече на групата на „ Демократична България “ в сегашния парламент. Това съобщи председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в заключителната си тирада за 48-ото Народно събрание.

„ Благодарим за проявената храброст от страна на парламентарните групи, които бяха подготвени да дадат късмет на препоръчаното от нас експертно държавно управление. Не е загадка, че разчитахме на поддръжка най-много от страна на „ Демократична България “, чиято роля в този парламент можеше да бъде основна за решение на политическата рецесия. Пред сътрудниците от Демократична България имаше доста явен избор – да работят дружно с парламентарната група на ГЕРБ-СДС и да изпълнят част от програмните си планове или да дадат още един мандат с незнайна дължина на служебното държавно управление на президента Румен Радев “, сподели Атанасова.

Преди връчването на третия мандат хората на Бойко Борисов обявиха подготвеност да сформират държавно управление с Демократична България, в случай че президентът им даде третия мандат.

„ Въпреки че в сегашния парламент се обрисуваха безапелационни болшинства по значими стратегически тематики липсваше задоволително политическа храброст, с цел да се поеме отговорността за ръководството на страната.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС със своите 67 народни представители беше подготвена да поеме тази политическа отговорност, която неведнъж надхвърляше мандата, даден ни от българските гласоподаватели “, сподели още Атанасова.

Тя напомни, че ГЕРБ-СДС поканиха на срещи останалите партии, както и че предложиха проектокабинет с хора без ясни партиийни обвързаности.

„ Предложихме разнообразни формули, към които можеше да се обединят оптимално необятен кръг обединения. От държавно управление на националното единодушие с политически фигури, през програмно държавно управление до експертно държавно управление с стеснен мандат на деяние. Бяхме подготвени да създадем всичко това, с цел да може България да има постоянно, антикризисно и проевропейско държавно управление “, сподели Атанасова. Според нея обаче са ги посрещнали единствено колебливост и клишета.

Според нея политическата рецесия не може да бъде решена без ГЕРБ-СДС.

Тя посочи някои от значимите закони, които Народното събрание въпреки всичко одобри – по Плана за възобновяване и резистентност, стъпки към еврозоната и Шенген./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР