ГЕРБ-СДС представи предложенията си между първо и второ четене по

...
ГЕРБ-СДС представи предложенията си между първо и второ четене по
Коментари Харесай

Партия ГЕРБ представи предложенията си за актуализацията на бюджета

ГЕРБ-СДС показа предложенията си сред първо и второ четене по актуализацията на бюджета в редица браншове.

На брифинг в Народното събрание ръководителят на групата Десислава Атанасова уточни, че по информация от Министерството на финансите има преизпълнение над приходите в размер на над 885 млн. лв. и ограниченията, които ще предложат, няма да надвишават тази сума.

ГЕРБ-СДС ще предложат спомагателни средства за тестване на учениците, заяви Красимир Вълчев. Той уточни, че ще предложат и нарастване на делегираните бюджети, с които средства могат да се закупят да вземем за пример въздухопречистватели за класните стаи и останалите пространства.

Костадин Ангелов уточни, че ще упорстват Народното събрание да разпредели спомагателни 120 млн. лв. по пера в бюджета на НЗОК, както желаят съсловните организации. От ГЕРБ-СДС ще упорстват да се възвърне остарялата методика за работа при неподходящи условия, която да подсигурява на всички договорни сътрудници със здравната каса 85% от прогнозните им бюджети и да се възвърне справедливата методика за 1000 лева на работещите на първа линия.

В държавния бюджет ще предложим спомагателни 40 млн. лв., от които 25 млн. за трансфер към НЗОК, които да обезпечат спомагателни средства към заплатите на работещите в първичната извънболнична помощ - общопрактикуващи лекари и експерти по здравни лекари, заяви Ангелов. Идеята е от 1 октомври да се изплаща по 600 лв. на доктор и 360 лв. на експерт по здравни грижи. Същото важи и за практикуващите в ДКЦ-ата, обясни той. Ангелов добави, че оферират още 15 млн. лв. спомагателни за систематизиране за общинските лечебни заведения за октомври, ноември и декември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР